E. Macronas: rinkimų pirmasis ratas „nieko neišsprendė“, kitos 2 savaitės – lemiamos

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas sekmadienį, po valstybės vadovo rinkimų pirmojo rato, pareiškė, kad dar „niekas neišspręsta ir kad tolesnės dvi savaitės bus „lemiamos mūsų šaliai ir Europai“, ruošiantis jo finalinei kovai su kraštutinių dešiniųjų lydere Marine Le Pen.

E. Macronas.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
E. Macronas.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-04-10 23:29

„Neapsirikite – niekas neišspręsta. Mūsų debatai per ateinančias dvi savaites bus lemiami mūsų šaliai ir Europai“, – E. Macronas sakė džiūgaujantiems savo šalininkams.

Prognozės rodo, kad į antrąjį ratą pateks E. Macronas ir M. Le Pen ir kad jie abu šįkart pasirodė geriau nei per 2017 metų rinkimus. Manoma, kad per pirmąjį ratą E. Macronas gali tikėtis aiškios persvaros, gavęs apie 28 proc. balsų, o M. Le Pen turėtų gauti 23–24 procentus.

E. Macronas padėkojo savo rinkėjams, užtikrinusiems valstybės vadovui galimybę varžytis dėl antrosios kadencijos, bet paragino „negailėti pastangų“, kad kitų stovyklų rinkėjai pereitų į jo pusę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.