Iš Mariupolio – svarbi žinia: prispaustas ukrainiečių dalinys prasiveržė ir prisijungė prie „Azov“ pulko

Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas, karo ekspertas Oleksijus Arestovičius patvirtino antradienio vakarą šios šalies žiniasklaidoje pasirodžiusius pranešimus apie sėkmingą specialiąją operaciją Mariupolyje.

Ukrainiečių kariai ištrūko iš okupantų apsupties ir prisijungė prie miestą ginančių savo kovos brolių iš „Azovo“ pulko.<br>Pravda.com.ua nuotr.
Ukrainiečių kariai ištrūko iš okupantų apsupties ir prisijungė prie miestą ginančių savo kovos brolių iš „Azovo“ pulko.<br>Pravda.com.ua nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 13, 2022, 12:23 PM, atnaujinta Apr 14, 2022, 8:15 AM

Portalas Prestupnosti.Net pirmas informavo, jog ukrainiečių kariuomenės 36-osios atskirosios jūrų pėstininkų kontradmirolo Michailo Bilinskio brigados padalinys ištrūko iš priešo apsupties ir prisijungė prie miestą ginančių savo kovos brolių iš „Azov“ pulko.

Nepaisant milžiniškų sunkumų, didžiulės rizikos, ištrūkti iš okupantų apsiausties pavyko keliems šimtams ukrainiečių jūrų pėstininkų, tarp jų – ir sužeistiesiems.

Trečiadienio rytą O.Arestovičius patvirtino, jog 36-osios jūrų pėstininkų brigados kariams pavyko prasiveržti iš apsiausties ir susijungti su miestą ginančiais „Azov“ kariais.

„Azov“ sulaukė reikšmingo pastiprinimo. 36-oji brigada išvengė sutriuškinimo dalimis ir įgijo papildomų rimtų galimybių, faktiškai gavo antrą šansą.

Miesto gynėjai dabar kartu smarkiai sustiprino savo gynybos rajoną, sustiprėjo ir išaugo Mariupolio gynybos sistema.

Štai kaip būna, kai karininkai nepameta galvos ir tvirti vadovauja karinėms pajėgoms. Nepameskime galvų ir mes. Kariuomenė žino, ką daro“, – informavo prezidentūros kanceliarijos vadovo patarėjas.

Ekspertai kelia versiją, kad invaziją Ukrainoje tęsianti Rusija bando sujungti 2014 metais okupuotą Krymą su Maskvos remiamomis separatistinėmis teritorijomis Donbase ir dėl šios priežasties apsiautė Mariupolį, kur prieš karą gyveno daugiau kaip 400 tūkst. žmonių.

Manoma, kad tūkstančiai civilių gyventojų žuvo mieste, kur vyko vienos intensyviausių kovų per visą karą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.