Laivo „Moskva“ įgulą evakuoti sutrukdė netikėta aplinkybė: „Net gamtos jėgos buvo Ukrainos pusėje“ Žuvo Gyvačių salą pulti įsakęs kapitonas

Rusai nesugebėjo sėkmingai evakuoti įgulos iš kreiserio „Moskva“, kurį Ukraina numušė ir nuskandino Juodojoje jūroje po to, kai į laivą pataikė dvi „Neptun“ raketos.

Ukrainos vidaus reikalų ministerija pranešė, kad per sprogimus ir po jų laive prasidėjusį gaisrą žuvo flgmanio „Moskva“ kapitonas Antonas Kuprinas.<br>AFP/Scanpix nuotr., lrytas.lt koliažas.
Ukrainos vidaus reikalų ministerija pranešė, kad per sprogimus ir po jų laive prasidėjusį gaisrą žuvo flgmanio „Moskva“ kapitonas Antonas Kuprinas.<br>AFP/Scanpix nuotr., lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 15, 2022, 4:55 PM, atnaujinta Apr 15, 2022, 7:08 PM

Apie tai balandžio 15 d. per brifingą pranešė Ukrainos valstybės sienos apsaugos tarnybos Jūrų apsaugos tarnybos spaudos sekretorė Natalija Gumeniuk.

Pranešime teigiama, kad dėl oro sąlygų okupantai negalėjo vykdyti gelbėjimo operacijos.

„Dėl tikslaus smūgio sprogo amunicija ir prasidėjo kova dėl išlikimo. Stebėjome, kaip kiti laivai bandė suteikti pagalbą, tačiau net gamtos jėgos buvo Ukrainos pusėje. Audra neleido nei ramiai vykdyti gelbėjimo operacijos, nei evakuoti įgulos. Nuostoliai tokie rimti, kad buvo prarastas visas laivo kovinis pajėgumas“, – kalbėjo N.Gumeniuk.

Ukrainos vidaus reikalų ministerija taip pat pranešė, kad per sprogimus ir po jų laive prasidėjusį gaisrą žuvo flagmano „Moskva“ kapitonas Antonas Kuprinas.

Ukrainos vadovybės duomenimis, į Rusijos kreiserį „Moskva“ Juodojoje jūroje netoli Odesos pataikė dvi raketos „Neptun“.

Po raketos smūgio laive kilo gaisras.

Rusijos gynybos ministerija neigia, kad laivą raketomis sunaikino Ukraina, tačiau pripažįsta padarytą žalą. Savo ruožtu Pentagonas kol kas nenustatė gaisro laive „Moskva“ aplinkybių, nors patvirtino, kad kreiseryje įvyko bent vienas sprogimas.

Ekspertai mano, kad laive galėjo būti raketų branduolinių galvučių.

JAV teigimu, apgadintas laivas judėjo link Sevastopolio remontui.

Balandžio 14 d. vakare Rusija pripažino, kad laivas nugrimzdo į jūros dugną.

Parengta pagal „Unian“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.