Italijos premjeras M. Draghi: kalbėjimasis su V. Putinu nieko neduoda

Italijos premjeras Mario Draghi sekmadienį duodamas vieną interviu skundėsi, kad Vakarų šalių pastangos įtikinti Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną sustabdyti karą Ukrainoje iki šiol nedavė jokių rezultatų.

M. Draghi.<br>AP/Scanpix nuotr.
M. Draghi.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 17, 2022, 5:58 PM

„Pradedu manyti, kad žmonės teisūs sakydami: „Kalbėtis su juo bergždžia – taip tik gaištamas laikas“, – dienraščiui „Il Corriere della Sera“ sakė M. Draghi.

Premjeras pabrėžė, jog jam visuomet atrodė, kad Prancūzijos, kuri šiuo metu pirmininkauja Europos Sąjungai, prezidentas Emmanuelis Macronas „yra teisus, mėgindamas visas įmanomas dialogo galimybes“.

„Tačiau man susidarė įspūdis, kad šio karo siaubas, jo skerdynės – tai, kas buvo daroma vaikams ir moterims – visiškai nepriklausimi nuo žodžių ir telefono skambučių“, – pridūrė Italijos lyderis.

Iki šiol V. Putinas nė kiek nesistengė siekti taikos, „tik mėgino sunaikinti ukrainiečių pasipriešinimą, okupuoti šalį ir patikėti ją draugiškai vyriausybei“, kalbėjo M. Draghi.

Kaip ir daugelis kitų, M. Draghi vos prasidėjus konfliktui galvojo, kad Rusija veikiausiai iškovos greitą pergalę.

„To nenutiko – pergalė neatėjo, ir nežinome, ar ji apskritai bus. Ukrainiečių pasipriešinimas – didvyriškas“, – pripažino italų premjeras.

„Mūsų laukia pasipriešinimo karas, užsitęsęs smurtas ir naikinimas, – tęsė jis. – Nėra jokių ženklų, kad Ukrainos žmonės gali sutikti su Rusijos okupacija.“

Ankstesnę dieną Italija paskelbė, kad pirmadienį vėl atidarys savo ambasadą Kyjive.

Italijos lyderis nurodė, kad ekonominės sankcijos Rusijai yra „būtinos, siekiant susilpninti agresorę“, jos nebūtinai sustabdys karą per trumpą laiką.

Kita vertus, Vakarai gali padėti Ukrainai tiekdami ginkluotę.

„Turime tiesiogiai padėti ukrainiečiams, ir mes tai darome. To nedaryti reikštų jiems pasakyti: pasiduokite, priimkite vergovę ir nuolankumą – ir ši žinia yra priešinga mūsų europinėms solidarumo vertybėms“, – pabrėžė M. Draghi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.