Kruvinas Velykų savaitgalis JAV: per trejas šaudynes žuvo du žmonės

Jungtinių Valstijų Pietų Karolinos pareigūnai pranešė tiriantys ankstų sekmadienio rytą viename Hamptono apygardos naktiniame klube vykusių šaudynių, per kurias buvo sužeisti mažiausiai devyni žmonės, aplinkybes.

 incidentas JAV.<br> "Twitter" nuotr.
 incidentas JAV.<br> "Twitter" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 18, 2022, 4:56 PM, atnaujinta Apr 18, 2022, 4:57 PM

Tai buvo antros velykinio savaitgalio šaudynės šioje valstijoje ir trečios – šalyje.

Iš viso per du incidentus Pietų Karolinoje ir vieną Pitsberge sekmadienio rytą žuvo du nepilnamečiai ir dar 31 žmogus buvo sužeistas.

Sekmadienį vykusį incidentą Hamptono apygardos naktiniame klube „Cara's Lounge“ tiria Pietų Karolinos valstijos teisėsaugos skyrius. Kaip pranešė pareigūnai elektroniniame laiške, pranešimų apie žuvusiuosius negauta. Kol kas informacija apie sužeistųjų būklę neskelbiama.

Tuo metu Pensilvanijos valstijos mieste Pitsberge du nepilnamečiai žuvo ir dar mažiausiai aštuoni žmonės buvo sužeisti anksti sekmadienį pasipylus šūviams per vieną vakarėlį, pranešė policija.

Incidentas įvyko apie 0 val. 30 min. vietos (7 val. 30 min. Lietuvos) laiku per šventę trumpalaikės nuomos būste. Ten buvo susirinkę daugiau kaip 200 žmonių, daugiausiai nepilnamečių, sakoma Pitsbergo policijos pranešime.

Diena anksčiau Pietų Karolinos valstijos sostinėje Kolumbijoje per šaudymą viename gausiai lankomame prekybos centre devyni žmonės buvo pašauti ir dar penki patyrė kitokių sužalojimų, kai bandė pabėgti iš įvykio vietos prekybos centre „Columbiana Centre“, pranešė Kolumbijos policijos viršininkas Williamas Holbrookas.

Pasak jo, nukentėjusiųjų amžius siekia nuo 15 iki 73 metų. Jų patirti sužeidimai pavojaus gyvybei nekelia.

„Mes nemanome, kad tai buvo atsitiktinės [šaudynės], – sakė W. Holbrookas. – Manome, kad jie vienas kitą pažinojo ir kažkas paskatino panaudoti ginklą.“

Kolumbijos policijos departamentas pranešė, kad dėl šio įvykio buvo sulaikytas 22 metų Jewayne'as M. Price'as. Jis yra vienas iš trijų asmenų, kuriuos pareigūnai iš pradžių sulaikė dėl incidento prekybos centre.

Vėliau socialiniame tinkle „Twitter“ departamentas paskelbė, kad J. M. Price'as bus paleistas už 25 tūkst. JAV dolerių užstatą. Jam skirtas namų areštas ir jis turės dėvėti apykoję. Jis kaltinamas neteisėtu ginklo nešiojimu ir yra vienintelis asmuo, suimtas dėl incidento Kolumbijos prekybos centre.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.