Indonezijoje sugriuvus parduotuvei žuvo 5 žmonės, po griuvėsiais ieškoma kitų

Indonezijos Borneo saloje sugriuvus parduotuvei žuvo penki ir buvo sužeisti dar devyni žmonės, o gelbėtojai antradienį toliau tikrina griuvėsius.

 Griuvėsiai.<br>„Twitter“ asociatyvi nuotr.
 Griuvėsiai.<br>„Twitter“ asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 19, 2022, 4:46 PM

Trijų aukštų pastatas Bandžaro rajone staiga sugriuvo pirmadienį po pietų, kai jame prieš musulmonų šventojo Ramadano mėnesio dienos pasninko pabaigą buvo daug pirkėjų ir darbuotojų.

Gelbėtojų komandos, prie griuvėsių dirbusios visą naktį, ištraukė penkis lavonus ir išvadavo devynis įstrigusius žmones, naujienų agentūrai AFP sakė Pietų Kalimantano provincijos policijos atstovas Mochammadas Rifai.

„Gavome pranešimą, kad ten buvo iš viso 14 žmonių; visi jie surasti, – antradienį telefonu sakė jis. – Tačiau paieškos ir gelbėjimo operacijos nenutraukėme, nes gali būti ir daugiau aukų.“

Paieškos ir gelbėjimo agentūros filmuotoje medžiagoje matyti gelbėtojai, ištraukiantys iš griuvėsių du gyvus vyrus. Vienas jų iškelia rankas darbuotojams ir atsiklaupia trumpai pasimelsti.

M. Rifai nurodė, kad incidento priežastis tiria policija.

„Parduotuvės pastatas, kaip ir daug [kitų] pastatų Bandžare, stovi ant pelkės, tad potvyniai yra įprastas dalykas. Tačiau negalime padaryti išvados, kad tai buvo nelaimės priežastis“, – sakė jis.

Negriežti statybos standartai šalyje kelia susirūpinimą pastatų saugumu.

2020 metais mažiausiai du žmonės buvo sužeisti Džakartoje iš dalies sugriuvus penkių aukštų pastatui.

2018-aisiais grupė paauglių, kurie rengėsi šokio ir muzikos šou, buvo tarp septynių žmonių, žuvusių sugriuvus pastatui Čirebone į rytus nuo Džakartos.

Tais pačiais metais mažiausiai 75 žmonės buvo sužeisti nugriuvus pusaukščiui Indonezijos fondų biržos pastate Džakartoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.