Rusijos ir Baltarusijos ambasadoriai Austrijoje prašomi nevykti į iškilmes Mauthauzeno koncentracijos stovykloje

Šįmet ceremonija, skirta Mauthauzeno nacistinės koncentracijos stovyklos išvadavimo 77-osioms metinėms, vyks be Rusijos ir Baltarusijos ambasadorių – jie buvo paprašyti nevykti į iškilmes, numatytas gegužės 15 d.

 Mauthauzeno paminėjimas.<br>„Twitter“ nuotr.
 Mauthauzeno paminėjimas.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 19, 2022, 5:36 PM

Tai pranešė Austrijos Mauthauzeno komiteto (MKÖ) vadovas Willis Mernyi, rašo leidinys „Der Standard“.

Dėl karo prieš Ukrainą oficialus Rusijos ir Baltarusijos atstovų dalyvavimas ceremonijoje „būtų nesuderinamas su išgyvenusių kalinių Mauthauzeno priesaika ir jų taikos bei laisvės troškimu“, sakė W. Mernyi. Bet Rusijos ir Baltarusijos kalinių organizacijos, išgyvenusieji ir jų artimieji kviečiami į renginį.

1938 metais įkurta Mauthauzeno koncentracijos stovykla buvo pirmasis mirties fabrikas, nacistinės Vokietijos pastatytas okupuotoje Austrijoje. Ten buvo nukankinti dešimtys tūkstančių žmonių.

Vasario 24 d. Rusija pradėjo tarptautinės bendruomenės smerkiamą karinį įsiveržimą į Ukrainą. Jos pajėgos atakuoja ir civilinius objektus. Vakarų šalys, reaguodamos į agresiją, paskelbė Rusijai labai griežtas sankcijas ir teikia ekonominę bei karinę paramą Ukrainai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.