Rusija uždaro keletą Baltijos šalių konsulatų

Rusija ketvirtadienį pranešė uždaranti keletą Lietuvos, Latvijos ir Estijos konsulatų, taip atsakydama į Maskvos konsulatų uždarymą Baltijos valstybėse dėl jos karo Ukrainoje.

Sankt Peterburgas, Rusija.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Sankt Peterburgas, Rusija.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 21, 2022, 3:24 PM

Rusijos užsienio reikalų ministerija nurodė, kad nusprendė „atšaukti leidimą veiklai“ Sankt Peterburge esantiems konsulatams, taip pat Latvijos konsulatui ir Estijos biurui Pskove, netoli Estijos sienos esančiame mieste.

„Šių Estijos ir Latvijos konsulinių atstovybių vadovai ir kiti konsuliniai pareigūnai yra paskelbti nepageidaujamais asmenimis“, – nurodė ministerija.

Pranešime sakoma, kad jie ir visi kiti konsuliniai darbuotojai ne Rusijos piliečiai turi palikti Rusiją per tą patį laikotarpį, kuris buvo skirtas išvykti Rusijos konsuliniam personalui Baltijos šalyse.

Praėjusį mėnesį Rusija išsiuntė 10 Latvijos, Lietuvos ir Estijos diplomatų, kai šios trys valstybės drauge su dar keliomis ES narėmis išsiuntė Rusijos diplomatų dėl Maskvos agresijos Ukrainoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.