Mariupolio gynėjų paskelbtame vaizdo įraše – beveik du mėnesius dienos šviesos nematę vaikai

Ukrainos „Azov“ pulkas paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip jo kovotojai neša maistą ir kitą pagalbą moterims ir vaikams, pasislėpusiems viename iš požeminių bunkerių „Azovstal“ gamykloje – paskutinėje Rusijos nekontroliuojamoje Mariupolio dalyje.

Filmuotoje medžiagoje girdėti, kaip moterys ir vaikai, matomi perpildytoje patalpoje, sako, kad jiems trūksta maisto ir vandens, prašo evakuoti juos iš apgulto pietinio miesto.<br>Stop kadras.
Filmuotoje medžiagoje girdėti, kaip moterys ir vaikai, matomi perpildytoje patalpoje, sako, kad jiems trūksta maisto ir vandens, prašo evakuoti juos iš apgulto pietinio miesto.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 23, 2022, 12:33 PM, atnaujinta Apr 23, 2022, 12:35 PM

Filmuotoje medžiagoje girdėti, kaip moterys ir vaikai, matomi perpildytoje patalpoje, sako, kad jiems trūksta maisto ir vandens, prašo evakuoti juos iš apgulto pietinio miesto.

Keletas ukrainiečių teigė, kad jau kelias savaites yra įkalinti po žeme, o viena mergaitė sako, kad dienos šviesos nematė nuo vasario 27 d. – ketvirtosios Rusijos invazijos į Ukrainą dienos.

Ant bunkerio sienų matyti dideli užrašai raudonais dažais „vaikai“. Viena moteris girdima sakant, kad pastate slepiasi daugiau nei 15 vaikų – nuo kūdikių iki 14 metų amžiaus.

Plieno gamykla „Azovstal“ – tunelių ir dirbtuvių labirintas – yra didžiulis pramoninis objektas Mariupolio centre. Tai beveik kaip miestas mieste.

Šios savaitės pradžioje vienas iš „Azov“ vadų BBC sakė, kad šioje vietoje slepiasi daug civilių, įskaitant vaikus. Jis taip pat sakė, kad ten yra sužeistų ir žuvusių kovotojų.

Didelė dalis Mariupolio buvo sugriauta per kelias savaites trukusį smarkų Rusijos bombardavimą ir intensyvius gatvių mūšius.

Parengta pagal BBC inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.