Vašingtone šaulys pašovė keturis žmones ir nusižudė

Vašingtono prestižiniame rajone vienas veikęs šaulys penktadienį sužeidė keturis žmones ir nusižudė pareigūnams nespėjus jo sulaikyti, pranešė miesto policija.

Vašingtono prestižiniame rajone vienas veikęs šaulys penktadienį sužeidė keturis žmones ir nusižudė.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Vašingtono prestižiniame rajone vienas veikęs šaulys penktadienį sužeidė keturis žmones ir nusižudė.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 23, 2022, 2:00 PM

Incidentas įvyko penktadienio popietę JAV sostinės Van Neso rajone, kur įsikūrusios kelios ambasados ir ne viena mokykla. Po šaudynių rajoną uždarė jį užplūdę teisėsaugos pareigūnai.

Pasak policijos viršininko pavaduotojo Stuarto Emermano, buvo hospitalizuoti trys žmonės – per šaudynes nesunkiai sužeista 12 metų mergaitė ir du suaugusieji. Pastarųjų būklė vertinama kaip kritinė, bet stabili.

Dar vienam asmeniui, pašautam į nugarą, medicinos pagalba buvo suteikta įvykio vietoje, pridūrė S. Emermanas.

„Įtariamasis negyvas“, – per penktadienio vakarą sušauktą spaudos konferenciją pranešė Vašingtono policijos viršininkas Robertas Contee.

Pasak jo, įtariamas šaulys nusižudė, kai policininkai įsiveržė į daugiabučio penktame aukšte esantį butą, kur slėpėsi užpuolikas. Pareigūnai tame bute rado „snaiperinį ginklą, sumontuotą ant trikojo“, sakė R. Contee.

Nors šaulio motyvas kol kas neaiškus, „akivaizdu, kad jis siekė nužudyti ir sužaloti mūsų bendruomenės narius“, pridūrė policijos viršininkas.

Anot jo, bute buvo aptikti mažiausiai šeši šaunamieji ginklai ir „daugybė šovinių“. Remiantis preliminaria policijos informacija, visi ginklai buvo įsigyti teisėtai, nurodė R. Contee.

Šaudynės įvyko praėjus kiek daugiau nei savaitei po incidento Niujorko metropolitene, per kurį 62 metų vyras pašovė 23 žmones. Užpuolikas buvo sulaikytas po ištisą dieną trukusių gaudynių. Jam pareikšti kaltinimai dėl teroristinio nusikaltimo, už kurį gresia įkalinimas iki gyvos galvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.