Izraelis atsakė į sviedinį, paleistą iš Libano teritorijos

Iš Libano į Izraelio šiaurinę dalį buvo paleistas sviedinys, todėl žydų valstybė ėmėsi atsakomųjų veiksmų, anksti pirmadienį pranešė jos kariuomenė.

Nuotraukoje matyti amerikiečių gamybos 155 mm savaeigė haubica M109, dislokuota netoli sienos su Libanu Izraelio aneksuotose Golano aukštumose.<br> AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Nuotraukoje matyti amerikiečių gamybos 155 mm savaeigė haubica M109, dislokuota netoli sienos su Libanu Izraelio aneksuotose Golano aukštumose.<br> AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 25, 2022, 8:06 AM

Sviedinys nukrito atvirame lauke netoli kibuco, nurodoma Izraelio gynybos pajėgų (IDF) pranešime, kuriame neužsimenama apie jokius nukentėjusiuosius ar žuvusiuosius.

„Reaguodamos į anksčiau šį vakarą iš Libano į šiaurės Izraelį paleistą sviedinį, IDF artilerijos pajėgos šiuo metu taikosi į sviedinio paleidimo vietą Libane“, – informavo kariuomenė.

Atsakomybės už ataką kol kas neprisiėmė jokia grupuotė.

Kaimynai Libanas ir Izraelis formaliai tebekariauja. Praėjusią vasarą žydų valstybė ir libaniečių šiitų judėjimas „Hezbollah“ apsikeitė ugnimi per budriai saugomą sieną.

2006 metais abi šalys dalyvavo niokojančiame kare, kilusiame „Hezbollah“ paėmus į nelaisvę du izraeliečių karius. Per 34 dienas trukusį konfliktą Libane žuvo 1,2 tūkst. žmonių, daugiausia civilių gyventojų, taip pat 160 izraeliečių, daugiausia karių.

Karas baigėsi tarpininkaujant Jungtinėms Tautoms paskelbtomis paliaubomis. Paskui pasienio rajonuose buvo dislokuota Libano kariuomenė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.