A. Guterreso planas: pasiūlė įkurti trišalę grupę humanitarinėms problemoms spręsti V. Putinas pasikalbėjo su R. T. Erdoganu

JT generalinis sekretorius Antonio Guterresas pasiūlė sudaryti trišalę grupę humanitarinėms problemoms Ukrainoje spręsti – ją sudarytų JT, Kyjivo ir Maskvos atstovai. Ši kontaktinė grupė galėtų užtikrinti evakuacinių koridorių saugumą, sakė A. Guterresas antradienį televizijos transliuotoje spaudos konferencijoje su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu.

JT generalinis sekretorius Antonio Guterresas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
JT generalinis sekretorius Antonio Guterresas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2022, 4:23 PM

Šiame kontekste A. Guterresas paminėjo būtinybę suorganizuoti humanitarinį koridorių civilių evakuacijai iš Mariupolio uostamiesčio ir čia esančios „Azovstal“ gamyklos.

A. Guterresas antradienį atvyko į Maskvą, ieškodamas būdų, kaip užbaigti karą Ukrainoje. Jis pavadino save „taikos ambasadoriumi“. Maskvoje jis dar turėtų susitikti su prezidentu Vladimiru Putinu.

S. Lavrovas spaudos konferencijoje pažymėjo, kad Rusija iš esmės yra už derybų sprendimą.  Tačiau šiuo metu esą „dar per anksti“ kalbėti apie tarpininkus procese.

V. Putinas ir R. T. Erdoganas aptarė humanitarinius koridorius Ukrainoje

Rusijos ir Turkijos prezidentai Vladimiras Putinas ir Recepas Tayyipas Erdoganas antradienį aptarė Maskvos pastangas užtikrinti civilių saugumą Ukrainoje, paskelbė Kremlius.

Kaip sakoma Kremliaus pareiškime, lyderiai telefonu kalbėjosi apie „nuolatines Rusijos pastangas užtikrinti taikių civilių saugumą, įskaitant humanitarinių koridorių organizavimą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.