Į Maskvą atvykęs JT vadovas ragina „kaip įmanoma greičiau“ nutraukti kautynes Ukrainoje

Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Antonio Guterresas, antradienį atvykęs vizito į Maskvą, pareiškė ieškantis būdų kuo greičiau nutraukti kautynes Ukrainoje.

JT vadovas teigia norįs kuo skubesnių paliaubų Ukrainoje.<br>EPA-ELTA nuotr.
JT vadovas teigia norįs kuo skubesnių paliaubų Ukrainoje.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2022, 2:04 PM

„Esame labai suinteresuoti rasti būdų sudaryti sąlygas veiksmingam dialogui, sudaryti sąlygas kaip įmanoma greičiau nutraukti ugnį, sudaryti sąlygas taikiam sprendimui“, – sakė A. Guterresas derybų su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu pradžioje.

A. Guterreso vizitas Maskvoje yra pirmas nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios vasario 24 dieną. Po derybų su S. Lavrovu JT vadovas ruošiasi susitikti su prezidentu Vladimiru Putinu.

„Žinau, kad mes... skirtingai interpretuojame tai, kas vyksta Ukrainoje“, – nurodė A. Guterresas.

„Tai neapriboja galimybės vesti labai rimtą dialogą dėl to, kaip geriausiai galėtume dirbti, kad sumažintume žmonių kančias“, – pridūrė jis.

Iš Maskvos JT vadovas ruošiasi nuvykti į Kijevą. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis anksčiau „tiesiog neteisingu“ pavadino A. Guttereso sprendimą pirmiau apsilankyti ne jo šalyje, o Rusijoje.

A. Guterresas kaltina Maskvą, kad ji, siųsdama karius į Ukrainą, pažeidžia Jungtinių Tautų chartiją, taip pat jau ne kartą reikalavo nutraukti ugnį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.