Rusijoje žadama plėsti „užsienio agento“ sąvoką

Rusijos valdančioji partija „Vieningoji Rusija“ paskelbė apie planus dar labiau sugriežtinti kontroversiškąjį „užsienio agentų“ įstatymą.

Rusijoje žadama plėsti „užsienio agento“ sąvoką.<br>krutenyuk/123RF.COM
Rusijoje žadama plėsti „užsienio agento“ sąvoką.<br>krutenyuk/123RF.COM
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2022, 9:58 AM

Partijos narys Vasilijus Piskarovas socialiniame tinkle „Telegram“ parašė, kad pirmadienį parlamente buvo pristatytos šio įstatymo pataisos, pagal kurias išplečiama „užsienio agento“ sąvoka.

Šiuo metu atitinkamu prierašu visas savo publikacijas turi žymėti lėšas iš užsienio gaunančios nevyriausybinės organizacijos, žiniasklaidos priemonės ir netgi pavieniai žurnalistai. Tačiau norima, kad ateityje toks prierašas būtų taikomas bet kuriam subjektui, tariamai patiriančiam „užsienio įtaką“. Remiantis įstatymo pataisomis, Rusijoje įtaką esą gali daryti kuri nors užsienio valstybė ar tarptautinė organizacija.

Šiuo metu visi paveiktieji turi žymėti savo publikacijas, tačiau, priėmus įstatymo pataisas, jie taip pat nebegalės organizuoti susibūrimų, užsiimti mokymu, dalyvauti viešuosiuose konkursuose ar gauti subsidijų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.