SOHR: per Izraelio smūgius Sirijoje žuvo 9 žmonės

Per Izraelio aviacijos smūgius netoli Sirijos sostinės Damasko žuvo devyni žmonės, įskaitant penkis sirų karius, ir tai daugiausiai aukų pareikalavęs toks reidas šiais metais, trečiadienį pranešė karą Sirijoje stebinti organizacija.

Izraelio policijos pareigūnai patruliuoja prie Damasko vartų Jeruzalės senamiestyje.<br> Sipa Press/Scanpix asociatyvi nuotr.
Izraelio policijos pareigūnai patruliuoja prie Damasko vartų Jeruzalės senamiestyje.<br> Sipa Press/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 27, 2022, 9:28 AM, atnaujinta Apr 27, 2022, 9:42 AM

„Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) nurodė, kad tarp taikinių buvo šaudmenų sandėlis ir kelios pozicijos, susijusios su Irano kariniu dalyvavimu Sirijoje.

Anksčiau trečiadienį valstybinė naujienų agentūra SANA citavo vieną Sirijos karinį šaltinį, sakiusį, kad per Izraelio antskrydžius prie Damasko žuvo keturi sirų kariai.

„Priešas Izraelis auštant surengė oro antpuolį... taikydamasis į kelias pozicijas Damasko apylinkėse“, – sakė karinis šaltinis.

„Tyrimas parodė, kad žuvo keturi kariai, dar trys buvo sužeisti ir padaryta materialinės žalos“, – nurodė jis.

Ankstesnis smūgis netoli Damasko buvo suduotas balandžio 14 dieną, žmonės tuomet nežuvo, nurodo SANA.

Nuo Sirijos pilietinio karo pradžios 2011 metais Izraelis įvykdė šimtus aviacijos smūgių šioje šalyje, taikydamasis į vyriausybines pozicijas, į vyriausybę palaikančias Irano remiamas pajėgas ir Libano šiitų grupės „Hizbollah“ kovotojus.

Izraelis retai komentuoja atskirus smūgius, bet pripažįsta, kad nuo 2011-ųjų jų surengė šimtus.

Izraeliečių kariškiai sako, kad šie smūgiai yra būtina priemonė siekiant neleisti Izraelio nesutaikomam priešininkui Iranui įsitvirtinti prie jo sienų.

Konfliktas Sirijoje, prasidėjęs brutaliu taikių protestų malšinimu ir įtraukęs užsienio galias bei pasaulio džihadistus, jau pareikalavo maždaug 500 tūkst. gyvybių, nuniokojo infrastruktūrą, milijonus gyventojų privertė palikti savo namus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.