Turkija tikisi, kad artimiausiomis dienomis pavyks surengti V. Zelenskio ir V. Putino susitikimą

Turkija tikisi, kad prezidento Recepo Tayyipo Erdoğano pasiūlymu pavyks surengti Ukrainos ir Rusijos lyderių – Volodymyro Zelenskio ir Vladimiro Putino – susitikimą.

Recepas Tayyipas Erdoğanas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Recepas Tayyipas Erdoğanas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-04-27 12:29, atnaujinta 2022-04-27 12:31

Kaip praneša trečiadienį portalas „rbc.ua“, remdamasis naujienų agentūra „Anadolu“, tai pareiškė Turkijos gynybos ministras Hulusi Akaras.

Pasak žinybos vadovo, Ankara su nerimu stebi Rusijos karą prieš Ukrainą ir deda pastangas probleminėms situacijoms sureguliuoti.

„Rusijos ir Ukrainos derybos Antalijoje buvo surengtos ministrų lygiu. Po to mūsų prezidentas ne kartą bendravo su ponu Putinu ir ponu Zelenskiu. Nors esama tam tikrų sunkumų, mes tikimės, kad dviem lyderiams galbūt pavyks susitikti artimiausiomis dienomis“, – sakė H. Akaras.

Jis pridūrė, jog Turkija tęs savo tarpininkavimo misiją, kad būtų nutraukta ugnis ir užkirstas kelias humanitarinei katastrofai Ukrainoje.

„rbc.ua“ primena, jog antradienį V. Putinas pareiškė, kad Rusija negali garantuoti Ukrainos saugumo, kol neišspręstas klausimas, kam priklauso Krymas ir Donbasas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų