JT vadovas atvyko į Kijevą derybų su Ukrainos vadovybe Atvyko į Borodianką

Jungtinių Tautų (JT) generalinis sekretorius António Guterresas trečiadienio vakarą atvyko į Kyjivą pokalbių su prezidentu Volodymyru Zelenskiu ir užsienio reikalų ministru Dmytro Kuleba. Ketvirtadienį taip pat planuojamas jo vizitas į dar neskelbiamą vietą prie sostinės.

 Antonio Guterresas.<br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
 Antonio Guterresas.<br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 28, 2022, 8:50 AM, atnaujinta Apr 28, 2022, 10:45 AM

Kaip ir per ankstesnį JT vadovo vizitą Maskvoje šią savaitę, viena pagrindinių temų greičiausiai bus situacija Pietryčių Ukrainos Mariupolio uostamiestyje, kur Ukrainos kariai ir civiliai yra apsupti Rusijos kariuomenės.

A. Guterresas Maskvoje susitiko su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu ir užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu, o vėliau traukiniu keliavo iš Lenkijos į Kyjivą. Ukrainos prezidentas V. Zelenskis anksčiau kritikavo JT vadovą, kad jis pirmiau vyko ne į Kyjivą, o į Maskvą.

JT vadovas A. Guterresas atvyko į Borodianką Kyjivo regione

Jungtinių Tautų (JT) generalinis sekretorius Antonio Guterresas ketvirtadienį atvyko į Borodiankos miestą prie Kyjivo, kur Rusijos pajėgos kaltinamos civilių žudymu, pranešė naujienų agentūros AFP žurnalistas iš įvykio vietos.

A. Guterresas, karo apimtoje šalyje lankydamasis pirmą kartą nuo Rusijos įsiveržimo vasario 24 d., prieš derybas su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu taip pat turi apsilankyti Bučos mieste.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?