Po pralaimėjimo prezidento rinkimuose – naujas M. Le Pen tikslas

Pralaimėjusi Prancūzijos prezidento rinkimus kraštutinių dešiniųjų kandidatė Marine Le Pen dalyvaus birželio mėnesį vyksiančiuose parlamento rinkimuose, ketvirtadienį pranešė jos partija, pabrėždama, kad ji ketina likti didžiojoje politikoje.

Marine Le Pen.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Marine Le Pen.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 28, 2022, 8:44 PM

Praėjusį savaitgalį 53-ejų metų politikei nepavyko įveikti prezidento Emmanuelio Macrono, tačiau ji pasiekė istorinį 41,5 proc. rezultatą.

Jos partijos „Nacionalinis sambūris“ (RN) vadovas Jordanas Bardella patvirtino, kad M. Le Pen vėl kandidatuos savo rinkimų apygardoje šiaurės Prancūzijoje birželio 12 ir 19 dienomis numatytuose parlamento rinkimuose.

„Marine Le Pen kandidatuos dar vienai kadencijai Pa-de-Kalė departamente“, – žurnalistams sakė J. Bardella.

M. Le Pen atstovauja skurdžiam buvusiam kalnakasybos miestui Enė Bomonui ir jo apylinkėms, ten ji buvo išrinkta 2017 metais, surinkusi apie 58 proc. balsų.

Praėjusį savaitgalį vykusiuose prezidento rinkimuose iškovotą rezultatą M. Le Pen drąsiai pavadino „puikia pergale“ ir paneigė gandus, kad po trečio iš eilės pralaimėjimo prezidento rinkimuose ji atsistatydins.

Dabar jos partija ruošiasi parlamento rinkimams, tikėdamasi Nacionalinėje asamblėjoje gauti daugiau vietų nei 2017 metais, kai gavo tik aštuonias vietas.

Panašu, kad M. Le Pen atmes pasiūlymą suvienyti jėgas su naujuoju varžovu iš kraštutinės dešinės, buvusiu televizijos apžvalgininku Ericu Zemmouru, su kuriuo pastaraisiais mėnesiais ji ne kartą konfliktavo.

„Jam reikia nuleisti orą, nes labai pasipūtęs, ir nustoti įžeidinėti žmones“, – pirmadienį apie E. Zemmourą atsiliepė RN vicepirmininkas Louis Aliot.

Neseniai „Harris Interactive“ grupės atlikta apklausa parodė, kad RN galėtų laimėti 75-105 vietas 577 vietų nacionalinėje asamblėjoje be sąjungos su E. Zemmouru.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: VSD pranešėjo komisijos išvados toliau kelia aistras