Kabule per sprogimą mečetėje žuvo iki 10 žmonių

Afganistano sostinėje penktadienį nugriaudėjus sprogimui sunitų mečetėje žuvo iki 10 žmonių, pranešė Vidaus reikalų ministerija.

Afganistano gyventojai stovi prie sprogimo vietos Kabule 2022 m. balandžio 29 d.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Afganistano gyventojai stovi prie sprogimo vietos Kabule 2022 m. balandžio 29 d.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 29, 2022, 5:43 PM

Per paskutines dvi Ramadano pasninko mėnesio savaites šalį sukrėtė niokojančių sprogdinimų banga, pareikalavusi dešimčių civilių gyventojų gyvybių. Atsakomybę už dalį išpuolių prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS).

Sprogimas įvyko praėjus dviem valandoms po penktadienio maldų, kai maldininkai atlikinėjo apeigas“, – naujienų agentūrai AFP sakė ministerijos atstovas Bismillah Habibas, pridūręs, kad dar mažiausiai 15 žmonių buvo sužeisti.

AFP korespondentas pranešė, kad kruvinos sprogimo aukos greitosios pagalbos automobiliais buvo gabenamos į ligoninę Kabulo centre.

Talibano kovotojai neleido žurnalistams patekti į ligoninės vidų.

Paskutinį musulmonų šventojo Ramadano mėnesio penktadienį pasimelsti susirinko šimtai tikinčiųjų, o mečetė buvo pilna žmonių, sakė vietos gyventojai, baimindamiesi, kad aukų skaičius gali dar labiau išaugti.

Talibano paskirtas Vidaus reikalų ministerijos atstovas spaudai Mohammadas Nafi Takoras negalėjo pateikti išsamesnės informacijos apie incidentą, o Talibano saugumo darbuotojai aptvėrė teritoriją.

Sprogimo šaltinis kol kas nežinomas, niekas neprisiėmė už jį atsakomybės.

Šis incidentas yra naujausias iš virtinės tokių sprogimų, nesiliaujant išpuoliams visoje šalyje. Panašūs išpuoliai prieš mečetes pastaruoju metu buvo nukreipti prieš šalies musulmonų šiitų mažumą, o prie jų prisidėjo grupuotės „Islamo valstybė“ regioninis padalinys, žinomas kaip „Chorasano Islamo valstybė“ (IS-K).

IS suintensyvino išpuolius visame Afganistane ir tapo pagrindiniu valdžią pernai rugpjūtį užgrobusio Talibano priešu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.