Kinijoje iš sugriuvusio pastato išgelbėti penki žmonės, dešimtys tebėra įstrigę ar dingę Išgelbėtas šeštas žmogus

Kinijoje penki žmonės buvo išgelbėti iš sugriuvusio pastato, gelbėtojams visą naktį raususis tarp nuolaužų statinyje, kuriame buvo įsikūrę svečių namai, restoranas ir kino teatras, šeštadienį pranešė tarnybos.

 Sugriuvęs pastatas Kinijoje.<br>„Twitter“ nuotr.
 Sugriuvęs pastatas Kinijoje.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2022, 3:29 PM, atnaujinta May 1, 2022, 1:54 PM

Vėliau šeštadienį valstybinė žiniasklaida paskelbė, kad šalies centrinėje dalyje esančiame Čangšos mieste penktadienio popietę sugriuvus šešių aukštų pastatui dešimtys žmonių įstrigo po griuvėsiais arba yra laikomi dingusiais.

Valstybinis transliuotojas CCTV pranešė, kad yra žinoma, jog 23 žmonės atsidūrė po griuvėsiais, o dar su 39 nepavyko susisiekti.

Kol kas nebuvo pranešta apie jokias aukas, bet Čangšos tarnybų pranešime sakoma, kad „skubūs paieškų ir gelbėjimo darbai tebevykdomi“.

Į įvykio vietą buvo pasiųstas vienas aukšto rango Komunistų partijos pareigūnas; tai galbūt rodo, kad nelaimės mastas yra didelis.

Valstybės kancleris Wang Yongas, paskirtas centrinės vyriausybės, buvo pasiųstas vadovauti komandai, „koordinuosiančiai gelbėjimo ir skubaus atsako darbus“, sakoma šeštadienį paskelbtame oficialiame pranešime.

Valstybinės žiniasklaidos paskelbtose nuotraukose matyti įgriuvęs stogas ir sulamdytos metalinės konstrukcijos. Gatvėje buvo išsimėtę oro kondicionierių blokai ir kiti daiktai.

Filmuotoje medžiagoje matyti gelbėtojai, vėlai penktadienį nešę vieną žmogų į greitosios pagalbos automobilį, taip pat bendraujantys su gyvais likusiais žmonėmis, tebesančiais po nuolaužomis.

Pastatų griūtys Kinijoje neretos. Šalyje saugos normų prastai laikomasi, o tarp šią sritį prižiūrinčių pareigūnų veši korupcija.

Sausį dėl numanomo dujų nuotėkio driokstelėjęs sprogimas sugriovė namą Čongčingo mieste. Tąsyk žuvo keliolika žmonių.

Apie 25 žmonės žuvo 2021 metų birželį per dujų sprogimą viename gyvenamajame komplekse. Per tą incidentą nukentėjo ir pirkėjų pilnas dviejų aukštų komercinis pastatas.

Tą patį mėnesį 18 žmonių žuvo arba buvo sužeisti per gaisrą vienoje Rytų kovos menų mokykloje. Valstybinė žiniasklaida pranešė, kad visos aukos buvo vienos internetinės mokyklos auklėtiniai.

Išgelbėtas šeštas žmogus, gelbėjimo operacijos tęsiasi

Gelbėtojai sekmadienį iš sugriuvusio pastato centrinėje Kinijoje ištraukė šeštą išgyvenusį žmogų, pranešė valstybinė žiniasklaida, po dvi dienas trukusių paieškos ir gelbėjimo operacijų, per kurias darbininkai ieškojo dešimčių dingusių žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.