Moldovos pareigūnai už Georgijaus juostą baus ir Gagaūzijos teritorijoje

Moldovos policija už centrinės valdžios uždraustos Georgijaus juostos naudojimą ketina bausti visus šalies piliečius, taip pat ir Gagaūzijos autonominio regiono gyventojus.

Moldova.<br>Sipa Press/Scanpix nuotr.
Moldova.<br>Sipa Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 3, 2022, 5:02 PM

Tai antradienį pranešė portalas „NewsMaker“, remdamasis Moldovos policijos generalinio inspektorato vadovu Viorelu Cerneucanu.

„Aš dabar nekomentuosiu Gagaūzijos Nacionaliniame Susirinkime priimto įstatymo. Tam yra kitų atsakingų ir kompetentingų institucijų. Bet mes laikysimės to įstatymo, kurį priėmė Moldovos parlamentas“, – pabrėžė V. Cerneucanu.

Generalinio inspektorato vadovas įspėjo, kad žmonės, nepaisantys įstatymo, „bus identifikuojami įvairiomis priemonėmis ir metodais, policija remsis ne fizine jėga, o sumanumu“.

„Mes visi lygūs prieš įstatymą. Mes turime tartis vieni su kitais, kad netaptume provokacijų auka. Visi piliečiai privalo gerbti teisės normas ir būti įsitikinę, kad nepažeidžia nė vieno baudžiamojo kodekso straipsnio“, – sakė jis.

Pastaruoju metu Moldovoje padidėjo įtampa dėl sprogimų Uždniestrėje. Ukrainos žvalgybos duomenimis, Rusija rengia provokacijas, kad įtrauktų separatistinį regioną į karą.

Pasak portalo „eurointegration.com.ua“, įtampą kelia ir Moldovos parlamento sprendimas uždrausti Rusijos sukelto karo prieš Ukrainą simbolius, tarp jų – Georgijaus juostą.

Gagaūzijos autonominio regiono parlamentas leido naudoti Georgijaus juostą, nors tai prieštarauja nacionaliniam įstatymui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.