Bangladeše sulaikyta 450 rohinjų, susirinkusių paplūdimyje paminėti musulmonų šventės

Bangladešo policija sulaikė 450 rohinjų, susirinkusių paplūdimyje paminėti musulmonų šventės Id al Fitro, ketvirtadienį pranešė pareigūnai.

Bangladeše sulaikyta 450 rohinjų, susirinkusių paplūdimyje paminėti musulmonų šventės.<br>„Twitter“ nuotr.
Bangladeše sulaikyta 450 rohinjų, susirinkusių paplūdimyje paminėti musulmonų šventės.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-05 15:48

Vietos valdžia 920 tūkst. daugiausia musulmoniškos rohinjų tautos atstovų, dėl persekiojimo pabėgusių iš gimtojo Mianmaro, draudžia palikti spygliuota viela aptvertas stovyklas Bangladešo pietryčiuose, kur jie yra įstrigę jau beveik penkerius metus.

Dauguma pabėgėlių pasitraukė į Bangladešą, kai 2017 metais kaimyniniame Mianmare prasidėjo karinis puolimas, kurį Jungtinės Valstijos kovą pripažino genocidu.

Policijos atstovas Rafiqulas Islamas naujienų agentūrai AFP sakė, kad pareigūnai per reidus Koks Bazaro mieste vėlai trečiadienį, kai musulmonai minėjo vieną svarbiausių savo švenčių Id al Fitrą, sulaikė „daugiau kaip 450 rohinjų“.

Anot R. Islamo, ši operacija buvo dalis „saugumo priemonių“ didžiausiame šalies kurortiniame rajone, kuris per šventes, įskaitant Id al Fitrą, pritraukia milijonus turistų.

Rohinjai prisideda prie įvairių nusikaltimų – tai kelia pavojų mūsų turistų saugumui. Sustiprinome miesto saugumą. Kadangi minint Id al Fitrą turistai lankosi Koks Bazare, sugriežtinome patruliavimą, kad jie būtų saugūs“, – pareiškė pareigūnas.

Sulaikytuosius buvo ketinama perkelti atgal į stovyklas. Keletas jų policijos nuovadoje AFP pasakojo, kad į paplūdimį atvyko švęsti.

„Tenorėjome pasilinksminti... Tačiau vos tik atvykome, policija mus sugavo. Nieko blogo nedarėme, tiesiog sėdėjome paplūdimyje“, – patikino Mohammadas Ibrahimas.

„Policija sučiupo ir mane, ir mano vyrą. Mano vaikai yra alkani. Jie nevalgė visą dieną“, – teigė 20 metų moteris, vardu Samjida.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.