Liudininkai teigia, kad čečėnai rusų kariams Ukrainoje įvykdė mirties bausmę

Ukrainoje tęsiasi Rusijos sukeltas karas, o įvykių liudininkai praneša vis daugiau žiaurių istorijų. Šįkart teigiama, kad bebaimių čečėnų kareivių sekta įvykdė mirties bausmę „sunkiai sužeistiems“ Rusijos kariams. Dailymail.com praneša, kad lauko ligoninėje, netoli nuo Bučos, rusai buvo tiesiog sušaudyti.

 Ukrainoje tęsiasi Rusijos sukeltas karas, o įvykių liudininkai praneša vis daugiau žiaurių istorijų. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Ukrainoje tęsiasi Rusijos sukeltas karas, o įvykių liudininkai praneša vis daugiau žiaurių istorijų. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 5, 2022, 1:16 PM, atnaujinta May 5, 2022, 1:18 PM

Liudininkų teigimu, „kadyrovcai“, Vladimiro Putino kare naudojami kaip viešųjų ryšių priemonė, tariamai nužudė savo bendražygius. Tai patvirtina ankstesnius Ukrainos žmogaus teisių ombudsmenės Liudmilos Denisovos pranešimus.

Apie tai anksčiau kalbėjo ir Irpino miesto tarybos narys bei Ukrainos teritorinių gynybos pajėgų vado pavaduotojas Artemas Hurinas, vienas pirmųjų apsilankęs Borodyankoje, esančioje netoli Bučos.

„Sunkiai sužeistus rusų kareivius atveždavo į didelę ligoninę, kurią jie ten turėjo, o tuos, kurie buvo labai sunkiai sužeisti, tiesiog sušaudydavo. Tai darė „kadyrovcai“, – pasakojo politikas.

A.Hurinas prakalbo apie ne vieną baisią istoriją, kurias jam pasakojo vietiniai gyventojai. Juos kankino ir išprievartavo Rusijos kariuomenės pajėgos, negyvi civiliai gulėdavo tiesiog gatvėje.

Kiek anksčiau buvo pranešta apie masines kapavietes netoli Bučos, kurioje vyko žiaurios civilių gyventojų skerdynės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.