Pastarosiomis dienomis dažnai linksniuojamas Popiežius viešumoje pasirodė sėdėdamas neįgaliojo vežimėlyje

Kelio skausmu jau kurį laiką besiskundžiantis popiežius Pranciškus ketvirtadienį pirmą kartą viešumoje pasirodė sėdėdamas neįgaliojo vežimėlyje.

Pastarosiomis dienomis dažnai linksniuojamas Popiežius viešumoje pasirodė sėdėdamas neįgaliojo vežimėlyje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Pastarosiomis dienomis dažnai linksniuojamas Popiežius viešumoje pasirodė sėdėdamas neįgaliojo vežimėlyje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-05 13:56

85-erių pontifikas buvo vežimėliu įvežtas į Pauliaus VI audiencijų salę Vatikane, kur vyko jo susitikimas su vienuolėmis, pranešė ten buvęs naujienų agentūros AFP korespondentas. Tai buvo pirmas kartas, kai Šventasis tėvas su vežimėliu buvo pastebėtas žiniasklaidos atstovams atvirame renginyje.

Popiežius Pranciškus prieš tai kelis mėnesius skundėsi dešiniojo kelio skausmu ir dėl to jam teko atšaukti kelis renginius.

Pastarosiomis dienomis jam tapo sunku vaikščioti. Trečiadienį per kassavaitinę audienciją popiežiui atsistoti iš kėdės padėjo asistentas.

Vatikanas oficialiai neskelbia, kokia yra pontifiko diagnozė, tačiau manoma, kad jis serga lėtiniu artritu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.