Knyga: D. Trumpas svarstė paleisti raketas į Meksikos narkotikų laboratorijas

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas svarstė slaptus oro smūgius prieš narkotikų gamybos laboratorijas Meksikoje.

Donaldas Trumpas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Donaldas Trumpas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 6, 2022, 10:49 AM

Buvęs gynybos sekretorius Markas Eperis, anot „The New York Times“, savo autobiografijoje rašo, kad. D. Trumpas du kartus jo teiravosi, ar ginkluotosios pajėgos „galėtų paleisti raketas į Meksiką, kad sunaikintų narkotikų laboratorijas“. Jis esą buvęs įsitikinęs, kad galės nuneigti atsakomybę. M. Esperio teigimu, D. Trumpo svarstymai jį apstulbino.

Prezidentaujant D. Trumpui, M. Esperis nuo 2019 metų liepos iki 2020-ųjų lapkričio buvo JAV gynybos sekretorius. D. Trumpas atleido jį po savo pralaimėjimo prezidento rinkimuose demokratui Joe Bodenui 2020 metų lapkritį.

M. Esperio knyga „A Sacred Oath“ („Šventa priesaika“) prekyboje pasirodys gegužės 10 dieną. Jis knygoje rašo apie savo vadovavimą Pentagonui.

Remiantis pirmadienį žinių portale „Axios“ paskelbtomis knygos ištraukomis, D. Trumpas svarstė ir leisti kariams šaudyti į antirasistinių demonstracijų dalyvius. Anot M. Eperio, jam teki rasti būdų, kaip atkalbėti D. Trumpą nuo šios idėjos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.