Ukraina: įvyko nauji belaisvių mainai su Rusija

Per naują apsikeitimą belaisviais namo grįžo daugiau kaip 40 Rusijos į nelaisvę paimtų Ukrainos karių ir civilių, tarp jų 11 moterų ir dvasininkas, penktadienį informavo Kyjivas.

Karas Ukrainoje.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Karas Ukrainoje.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 6, 2022, 7:27 PM, atnaujinta May 6, 2022, 7:30 PM

„Įvyko dar vienas apsikeitimas kaliniais: namo sugrąžintas 41 asmuo, įskaitant 11 moterų“, – platformoje „Telegram“ paskelbtame pranešime teigė vicepremjerė Iryna Vereščuk.

Tarp paleistų asmenų buvo 28 kariai ir 13 civilių, vienas iš jų – Ukrainos stačiatikių bažnyčios dvasininkas.

I. Vereščuk nenurodė, kiek rusų buvo paleista mainais.

Nuo vasario 24 dienos, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą, Kyjivas ir Maskva ne kartą keitėsi kaliniais, o vėliausi mainai įvyko balandžio 30-ąją, kai buvo išlaisvinta 14 ukrainiečių, tarp jų – nėščioji.

V. Zelenskis: į atokius Rusijos regionus deportuota daugiau kaip 500 tūkst. ukrainiečių

Į atokius Rusijos Federacijos regionus deportuota daugiau kaip 500 tūkst. ukrainiečių. Tai penktadienį kreipdamasis į Islandijos parlamentą pareiškė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, praneša naujienų agentūra „Ukrinform“.

„Jau daugiau kaip 500 tūkst. mūsų žmonių deportuota į Rusiją. Jie verčiami ten važiuoti. Iš jų atima viską. Atima dokumentus. Jie paliekami be ryšio priemonių. Jie siunčiami į atokius svetimos žemės regionus, atokius Rusijos regionus. Ten mėginama prievarta asimiliuoti 500 tūkst. deportuotų žmonių“, - sakė Ukrainos prezidentas.

Jis pabrėžė, jog šis skaičius viršija Islandijos gyventojų skaičių.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, remdamasi Aukščiausiosios Rados įgaliotine žmogaus teisėms Liudmila Denisova, okupantai jau deportavo į Rusiją apie 1 mln. ukrainiečių, tarp kurių – 182 tūkst. vaikų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.