Berlynas uždraudė Rusijos ir Ukrainos vėliavas Antrojo pasaulinio karo minėjimo metu

Berlyno valdžia uždraudė šį savaitgalį prie miesto memorialų iškelti Rusijos ir Ukrainos vėliavas, nes žmonės mini 77-ąsias Antrojo pasaulinio karo pabaigos metines.

Berlynas, Vokietija.<br>123rf nuotr.
Berlynas, Vokietija.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 7, 2022, 8:49 AM, atnaujinta May 7, 2022, 10:00 AM

„Atminimo aktas, taip pat pagarba memorialams ir paminklams turi būti išsaugota dabartinio Rusijos agresyvaus karo Ukrainoje fone“, – sakoma Berlyno policijos penktadienio pareiškime. – Negalima leisti, kad karas išplistų į konfliktus ar ginčus Berlyne už demokratinio diskurso ribų.“

Po nacių pralaimėjimo visame Berlyne buvo pastatyti paminklai, skirti per karą žuvusiems sovietams atminti. Pavyzdžiui, rytiniame Treptovo rajone esančiame 12 metrų aukščio sovietų karo memoriale pavaizduotas sovietų karys, kardu laužantis svastiką. Tikimasi, kad tokie paminklai šį savaitgalį taps populiariomis dabartinį karą smerkiančių ir jį ginančių žmonių susibūrimo vietomis.

Policija nurodė, kad prie tokių paminklų draudžiama ne tik kabinti Rusijos ir Ukrainos vėliavas, bet ir groti karinę muziką.

„Mes saugosime orų minėjimą prie 15 memorialų ir paminklų, taikydami išsamias taisykles, kuriomis siekiama užkirsti kelią bet kokiai konfrontacijai šiose vietose“, – sakė policijos viršininkė Barbara Slowik. „Tuo pačiu metu imamės veiksmų prieš bet kokį Rusijos agresijos karo prieš Ukrainą palaikymą, pritarimą ar net šlovinimą, ypač susirinkimuose.“

Balandžio pradžioje, praėjus kelioms valandoms po to, kai buvo paskelbtos žudynių Bučoje prie Kijevo nuotraukos, per Berlyną pravažiavo 400 automobilių proputiniška kolona, sulaukusi aršios kritikos visoje Vokietijoje ir už jos ribų.

Parengta pagal „Politico“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.