Kolumbijos kartelis surengė „ginkluotą streiką“ dėl lyderio ekstradicijos

Vienas Kolumbijos narkotikų kartelis padegė dešimtis automobilių, keršydamas už grupuotės lyderio išdavimą Jungtinėms Valstijoms dėl kaltinimų narkotikų platinimu, penktadienį pranešė teisėsauga.

Kolumbijos narkotikų kartelis padegė dešimtis automobilių, keršydamas už grupuotės lyderio išdavimą Jungtinėms Valstijoms dėl kaltinimų narkotikų platinimu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Kolumbijos narkotikų kartelis padegė dešimtis automobilių, keršydamas už grupuotės lyderio išdavimą Jungtinėms Valstijoms dėl kaltinimų narkotikų platinimu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 7, 2022, 4:18 PM

Dairo Antonio Usuga, dar žinomas kaip Otonielis, vadovavo didžiausiam Kolumbijos narkotikų prekybos karteliui – Įlankos klanui.

Iki arešto praėjusių metų spalį 50 metų narkotikų baronas buvo labiausiai ieškomas asmuo Kolumbijoje. Dabar jam gali grėsti kalėjimas iki gyvos galvos, jei bus pripažintas kaltu.

Įlankos klano nariai ketvirtadienį pradėjo keturių dienų trukmės „ginkluotą streiką“. Jo metu kilo neramumų vietovėse, kur ši grupuotė turi įtakos, įskaitant šiaurinius Antiokijos, Kordobos, Sukrės ir Bolivaro departamentus.

Per pastarąsias dvi dienas „buvo apgadinta daugiau nei 100 transporto priemonių“, pranešė vidaus reikalų ministras Danielis Palaciosas.

Pareigūnai pasiūlė 7,3 tūkst. JAV dolerių (6,9 tūkst. eurų) atlygį už informaciją apie neramumų kaltininkus.

Žurnalistai keliaudami po Antiokiją matė, kaip šeši ginkluoti vyrai sustabdė automobilį ir jį padegė, prieš tai privertę išlipti jame buvusius žmones.

Jungtinės Valstijos kaltina Otonielį ir Įlankos klaną 2003–2012 metais į Jungtines Valstijas įvežus mažiausiai 73 tonas kokaino.

D. A. Usuga, besiruošiantis birželio 2 dieną vėl stoti prieš teismą, savo kaltės nepripažįsta. Jis kaltinamas nusikalstamo susivienijimo steigimu ir tarptautine kokaino gamyba bei platinimu.

Tikėdamasi išardyti Įlankos klaną, Kolumbijos vyriausybė suformavo „specializuotą tyrimų padalinį“.

Ekspertų grupės INDEPAZ duomenimis, šis kartelis tebeturi apie 1,7 tūkst. narių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.