Rusijoje su nerimu kalbama apie tai, ką paskubomis daro okupantų kariuomenė: Charkove – kapituliacijos ženklai

Kai „viskas vyksta pagal planą“, sprogdinti ką tik pervažiuotų tiltų nereikia.

Karas Ukrainoje, Rusijos pajėgų susprogdintas tiltas Charkovo srityje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Karas Ukrainoje, Rusijos pajėgų susprogdintas tiltas Charkovo srityje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2022, 7:24 PM, atnaujinta May 9, 2022, 7:26 PM

Tiltų ir kitos infrastruktūros naikinimas kare – nieko naujo. Taip galima efektyviai stabdyti ar bent jau sulėtinti priešo pajėgų judėjimą, sutraukyti logistikos kelius. Tai, kurioje pusėje sprogdinami tiltai, yra geras karinės sėkmės požymis.

Rusų pajėgos Charkovo regione susprogdino kelis tiltus, bet ne ukrainiečių kontroliuojamoje teritorijoje. Kaip pastebėjo rusų publicistas Andrejus Piontkovskis, tiltus rusai sprogdino atsitraukdami. Tai yra, rusų pajėgos pervažiuoja tiltą ir jį susprogdina – laiminti pusė taip nedaro.

„Jie sprogdina tiltus ruošdamiesi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrapuolimui. Jie tai jau apskaičiavo. Tokia jų kapituliacija“, teigia A.Piontkovskis.

Tiesa, jis prisiminė, kad invazijos pradžioje rusai kartojo, kad neturi jokių planų užimti Ukrainos miestus – pagrindiniai siekiai yra Ukrainos „demilitarizacija ir denacifikacija“. Turint omenyje, kiek vakarietiškos ginkluotės keliauja į Ukrainą, demilitarizacija čia tikrai nevyksta.

A.Piontkovskis taip pat prisiminė, kad rusų tikslas turėjo būti Donbasas, o ne Charkovas, todėl tokia įvykių eiga šiame regione jiems nėra katastrofa. „Dabar jie sprogdina tiltus. Tai jie daro bandydami apsunkinti Ukrainos kontrapuolimą. Tai, mano nuomone, yra geriausia, ką Putinas galėjo sugalvoti prieš gegužės 9 dieną“, teigė publicistas. Jis teigia, kad dabar Ukraina turės naudoti pontoninius tiltus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.