Šri Lankos premjero rezidencijoje aidėjo šūviai

Šri Lankos premjero oficialioje rezidencijoje pirmadienį aidėjo šūviai, tūkstančiams protestuotojų įsiveržus per pagrindinius vartus ir padegus stovintį sunkvežimį, pranešė vienas naujienų agentūros AFP reporteris.

Šri Lankos premjero oficialioje rezidencijoje pirmadienį aidėjo šūviai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Šri Lankos premjero oficialioje rezidencijoje pirmadienį aidėjo šūviai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Šri Lankos premjero oficialioje rezidencijoje pirmadienį aidėjo šūviai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Šri Lankos premjero oficialioje rezidencijoje pirmadienį aidėjo šūviai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 9, 2022, 9:19 PM

Policija mėgino ašarinėmis dujomis vaikyti protestuotojus, surengusius atsakomąjį puolimą po anksčiau pirmadienį prieš juos įvykdytos premjero Mahindos Rajapaksos šalininkų atakos.

Policijos šaltiniai patvirtino, kad buvo šaudoma į orą, mėginant neleisti miniai prasiveržti per vidinį apsaugos žiedą, kur su saujele savo šalininkų tebėra užsidaręs M. Rajapaksa, anksčiau pirmadienį paskelbęs, kad atsistatydina iš premjero pareigų.

Įvykių liudininkai pasakojo matę, kaip keli ašarinių dujų kanistrai pataikė į JAV ambasados kompleksą, esantį šalia premjero rezidencijos – svarbaus valstybės valdžios simbolio šioje Pietų Azijos saloje.

Pareigūnai sakė, kad kariuomenė pasiuntė į rezidenciją šimtus karių saugoti iš posto besitraukiančio premjero ir jo padėjėjų, protestuotojams išvertus užpakalinius vartus.

Tūkstančiai demonstrantų nesilaikė anksčiau pirmadienį įvestos neterminuotos komendanto valandos, tęsdami rezidencijos apsiaustį.

Pasak policijos, dešimtys namų, priklausančių valdančiosios partijos politikams, buvo atakuoti įtūžusių minių keliose šalies vietose.

Protestuotojai ir Šri Lankos religiniai lyderiai kaltina M. Rajapaksą pakursčius savo šalininkus užpulti neginkluotus demonstrantus, taikiai protestavusius nuo balandžio 9 dienos.

Jie reikalavo, kad atsistatydintų prezidentas Gotabaya Rajapaksa, atsistatydinančio premjero jaunesnis brolis, Šri Lanką apėmus didžiausiai ekonomikos krizei nuo nepriklausomybės paskelbimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.