R. Pratasevičius paskelbė išsiskyręs su S. Sapega bei vedęs kitą merginą

Ramanas Pratasevičius išsiskyrė su savo mergina Sofija Sapega ir jau spėjo vesti kitą. Naujos žmonos vardo bei išvaizdos jis neatskleidė.

R.Pratasevičius su savo nauja žmona. Kitoje nuotraukoje jo buvusi mergina – Sofija Sapega teisme.<br>lrytas.lt koliažas.
R.Pratasevičius su savo nauja žmona. Kitoje nuotraukoje jo buvusi mergina – Sofija Sapega teisme.<br>lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 10, 2022, 3:51 PM

Ramanas Pratasevičius išsiskyrė su savo mergina Sofija Sapega ir jau spėjo vesti kitą, visgi naujos širdies draugės tapatybės jis neatskleidė. Dar praėjusių metų gegužę „Ryanair“ skrydis iš Atėnų į Vilnių buvo nukreiptas į Minsko oro uostą Baltarusijos oro erdvėje, nes buvo iškilusi sprogimo grėsmė. Tačiau tikroji priežastis neabejotinai buvo ta, kad lėktuvu keliavo 26 metų Baltarusijos opozicijos žurnalistas Ramanas Pratasevičius, kuris 2019 m. pabėgo iš šalies. Lėktuvui pasiekus žemę, valdžios institucijos sulaikė R.Pratasevičių ir kartu su juo keliavusią jo draugę rusę Sofiją Sapegą.

Tada šiais metais R.Pratasevičius, netikėtai tapęs Baltarusijos režimo propagandistu, atsakė į kelis klausimus „YouTube“ vaizdo įraše, o dabar jam nutiko dar vienas netikėtas dalykas. Vyras, kuriam vis dar taikomas namų areštas, susituokė. Bet ne su savo buvusia mergina S.Sapega, kuri praėjusią savaitę buvo nuteista šešerius metus kalėti ir kurios R.Pratasevičius viešai atsisakė, o su nauja neatskleistos tapatybės moterimi.

R. Prataševičius teigė, kad jų santykiai jau buvo pašliję, tai jei net tas lėktuvas nebūtų prievartas nutupdytas, pora būtų išsiskyrusi bet kuriuo atveju.

2019 metais iš Baltarusijos į Lenkiją pabėgęs R. Pratasevičius kartu su bendražygiais platformoje „Telegram“ įkūrė baltarusių opozicijos kanalą NEXTA. Šis kanalas daug prisidėjo koordinuojant beprecedenčius protestus po 2020-ųjų rugpjūtį Baltarusijoje įvykusių prezidento rinkimų, kuriuos opozicija ir Vakarų demokratijos laiko suklastotais. To balsavimo nugalėtoju buvo paskelbtas A. Lukašenka, geležiniu kumščiu valdantis šalį jau beveik tris dešimtmečius.

Minsko režimas įtraukė R. Pratasevičių į „asmenų, dalyvaujančių teroristinėje veikloje“, sąrašą, taip pat paskelbė kanalą NEXTA „ekstremistiniu“ ir nurodė jį blokuoti.

Po R. Pratasevičiaus ir S. Sapegos arešto pasirodė jų abiejų nufilmuoti „prisipažinimai“. Minskas paskelbė vaizdo įrašą, kuriame S. Sapega sakė, kad redagavo „Telegram“ kanalą „Baltarusijos juodoji knyga“, skelbiantį duomenis apie šalies saugumo pajėgas.

R. Pratasevičius Baltarusijoje vis dar laikomas namų arešto sąlygomis ir laukia teismo.

Parengta pagal „Fresno24“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.