Po gyvuliško rusų žiaurumo – netikėta žinia: į veidą pašautas ir gyvas palaidotas ukrainietis išsigelbėjo

Kovo 18 d. Mykola Kuličenka, kilęs iš Kijevo apylinkių, Bučos rajone, buvo įmestas į kapą kartu su vyresniuoju broliu, o Vladimiro Putino pajėgos manė, kad jis miręs.

Okupantų žiaurumus išgyvenęs Ukrainos pilietis.<br>„Twitter“ nuotr.
Okupantų žiaurumus išgyvenęs Ukrainos pilietis.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 14, 2022, 9:21 AM, atnaujinta May 14, 2022, 9:35 AM

Rusijos karių suimtas ukrainiečių kaimo gyventojas buvo pašautas į veidą, surištomis rankomis ir kojomis bei užrištomis akimis kartu su broliu įmestas į kapą, bet išliko gyvas.

Kovo 18 d. Mykola Kuličenka iš Višnevės kaimo, esančio netoli Kijevo, Bučos rajone, buvo įmestas į kapą kartu su vyresniuoju broliu, o Vladimiro Putino pajėgos manė, kad jis mirė.

Jis ir du jo broliai buvo namuose, kai į namus buvo įsibrauta, o įsiveržę kariai supyko pamatę, kad M.Kuličenkos brolis Eugenijus Kuličenka tarnavo Ukrainos kariuomenėje ir kad taip atvirai eksponuojami jo senelio karo medaliai.

„Tai buvo būsimų kankinimų ir egzekucijos priežastis“, – sakė M.Kuličenka.

Trijulė buvo sušaudyta, abu M.Kuličenkos broliai mirė iš karto. Jų sesuo Iryna Kuličenka pabėgo, nes tuo metu buvo kaimynų namuose.

„Šūvis! Ir kraujas tekėjo per kūną“, – pasakojo jis apie tą akimirką, kai kulka pataikė į veidą po to, kai broliai buvo nugabenti į seną lentpjūvę egzekucijai įvykdyti.

Kulka įėjo per skruostą dešinėje veido pusėje, o paskui praskriejo pro minkštuosius audinius po dešine ausimi.

Toliau jis aiškino, kaip ištrūko iš skylės, kurioje buvo ir jo žuvusio brolio Dimos Kuličenkos kūnas, sakydamas: „Aš pats išstūmiau Dimą. Aš išlipau, o Dima įkrito vietoj manęs“.

M.Kuličenkos broliai buvo laikomi lentpjūvėje tris dienas ir tardomi, o paskui išvežti į lauką, kur jiems buvo įvykdyta egzekucija.

E.Kuličenka buvo sušaudytas pirmas ir įmestas į vieną rusų iškastą kapą. Po jo sekė D.Kuličenka, bet jis ne iš karto buvo paguldytas į savadarbę kapavietę.

„Ir tada, kai mane pašovė, jie įmetė mano brolio kūną į kapą kartu su manimi. Mane jie pastūmė ir aš įkritau, o mano vyresnįjį brolį užmetė ant manęs“, – pasakojo jis.

Per stebuklą jis išgyveno. M.Kuličenka pats išstūmė save iš kapo ir nuėjo į artimiausią kaimą pro rusų kontrolės punktą.

Jam padėjo pagyvenęs gyventojas, vardu Valentinas, kuris pasakė: „Mačiau, kad jis buvo sumuštas, nusėtas mėlynių ir visas apipiltas žemėmis. Pakviečiau jį į namus, kur jis nusiprausė ir pavalgė pusryčius, daviau šiek tiek maisto, kad pasiimtų su savimi“.

Tai vienas iš daugelio makabriškų rusų poelgių Ukrainoje, kurioje nuo vasario 24-osios jau žuvo daugiau nei 7 tūkst. eilinių žmonių.

Parengta pagal „Dailystar“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.