Kalifornijoje per šaudymą bažnyčioje žuvo vienas žmogus, keturi sunkiai sužeisti

Kalifornijoje vienas žmogus žuvo ir dar keturi buvo kritiškai sužeisti per šaudymą bažnyčioje netoli Los Andželo, sekmadienį pranešė teisėsauga.

Kalifornijoje per šaudymą bažnyčioje žuvo vienas žmogus, keturi sunkiai sužeisti.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Kalifornijoje per šaudymą bažnyčioje žuvo vienas žmogus, keturi sunkiai sužeisti.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 16, 2022, 7:52 AM

Incidentas įvyko praėjus vos vienai dienai po 10 žmonių žūties per šaudynes viename prekybos centre Niujorko valstijoje.

Užpuolikas pradėjo šaudyti į kviestinių pietų dalyvius po rytinių pamaldų bažnyčioje, nurodė pareigūnai.

Maldininkai galiausiai sučiupo šaulį, „surišo jam kojas elektros ilgikliu ir atėmė mažiausiai du ginklus“, kol atvyko policija ir jį sulaikė, per spaudos konferenciją sakė Orindžo apygardos šerifo pavaduotojas Jeffas Hallockas.

„Mūsų nuomone, ši parapijiečių grupė pademonstravo išskirtinį heroizmą ir drąsą, – pažymėjo J. Hallockas. – Neabejotina, jie užkirto kelią tolesniems sužalojimams ir mirtims.“

Tyrėjai tebesiaiškina užpuoliko motyvus, pridūrė pareigūnas. Pasak jo, įtariamas šaulys, kuris per šį incidentą nenukentėjo, yra azijietiškos išvaizdos vyras, įžengęs į 7-ą dešimtį.

Jo užpultieji buvo daugiausiai azijiečiai, kilę iš Taivano, tarnybų informaciją citavo dienraštis „Los Angeles Times“.

„Vienas asmuo patvirtintas mirusiu įvykio vietoje, – sakė J. Hallockas. – Keturių kitų būklė kritinė, dar viena auka patyrė lengvų sužeidimų.“

Auka ir nukentėjusieji yra suaugusieji.

Teisėsauga nurodė gavusi pranešimą apie incidentą Ženevos prestbiterionų bažnyčioje 13 val. 26 min. vietos (23 val. 26 min. Lietuvos) laiku.

Pareigūnai sakė, kad tebesiaiškinama įvykių seka ir detalės, apklausiant pastate buvusius 30–40 liudininkų.

Be to, laukiama vertėjo, kad būtų apklausti kai kuriuos maldininkus ir įtariamą užpuoliką, žurnalistams sakė J. Hallockas.

Kalifornijos gubernatoriaus Gavinas Newsomas sakė palaikąs ryšį su vietos pareigūnais ir stebįs padėtį.

„Niekas neturėtų bijoti eiti į savo maldos vietas. Mūsų mintys – su aukomis“, – per „Twitter“ parašė gubernatoriaus biuras.

Orindže išrinkta Atstovų Rūmų narė demokratė Katie Porter vadino šį incidentą „liūdinančia ir nerimą keliančia žinia, juolab nepraėjus nė parai po masinių šaudynių Bafale“.

„Tai neturėtų tapti mūsų nauja kasdienybe“, – pabrėžė ji.

Kaip nurodo šerifo departamentas, incidentas įvyko bažnyčioje, esančioje Laguna Vudso miestelyje už 70 km į pietryčius nuo Los Andželo.

Šeštadienį Niujorko valstijos mieste Bafale 18-metis baltasis parduotuvėje nušovė 10 žmonių ir dar tris sužeidė. Beveik visos aukos buvo juodaodžiai, ir pareigūnai sakė, kad užpuolikas turėjo rasistinių motyvų.

Šaudynės tampa sukrečiančiai dažnu reiškiniu Jungtinėse Valstijose, kur ankstesnės pastangos sugriežtinti šaunamųjų ginklų kontrolės įstatymus paprastai nepasiekdavo tikslo, spaudžiant įtakingiems ginklų savininkų ir gamintojų lobistams, net ir po šiurpių išpuolių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: LB komentarai apie ekonomikos raidą ir naujausias prognozes