Buvęs Ispanijos karalius po dvejų tremties metų pasveikintas džiaugsmo šūksniais

Mažame Ispanijos pakrantės Sanjenjo miestelyje žiūrovai šūksniais pasitiko buvusį Ispanijos karalių Joną Karolį, gyvenantį savanoriškoje tremtyje Jungtiniuose Arabų Emyratuose, kai jis pirmą kartą per beveik dvejus metus apsilankė tėvynėje.

Mažame Ispanijos pakrantės Sanjenjo miestelyje žiūrovai šūksniais pasitiko buvusį Ispanijos karalių Joną Karolį.<br>EPA-ELTA nuotr.
Mažame Ispanijos pakrantės Sanjenjo miestelyje žiūrovai šūksniais pasitiko buvusį Ispanijos karalių Joną Karolį.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 20, 2022, 6:56 PM

84 metų buvęs monarchas, po virtinės finansinių skandalų gėdingai palikęs Ispaniją, penktadienį pakilios nuotaikos pasirodė su kitais buriavimo gerbėjais. Sanjenjo kurortas Ispanijos šiaurės vakaruose savaitgalį rengia buriavimo regatą, kurioje dalyvauja ir Jonas Karolis. Televizijos filmuotoje medžiagoje buvo matyti, kaip jis įlipa į motorinę valtį, lydinčią lenktyninius burlaivius. Jis patiria didelių problemų vaikščiojant ir į motorinę valtį buvo palydėtas padedamas vyro ir pasiramsčiuodamas lazdele.

Sanjenjo meras Telmo Martínas sakė, kad Jonas Karolis tikrai nori sugrįžti į pasaulio buriavimo čempionatą birželį. 2017 ir 2019 metais Jonas Karolis buvo karūnuotas pasaulio čempionu šešių metrų burlaivių klasėje. Buvęs monarchas į Ispaniją atvyko ketvirtadienio vakarą iš Abu Dabio. Grįžęs namo pirmą naktį jis praleido savo draugo verslininko namuose Sanjenjo. Jo kelionė truks iki pirmadienio.

Žiniasklaidos susidomėjimas vizitu yra didžiulis. Susirinko apie 200 žurnalistų, pranešė valstybinė televizija RTVE. Jonas Karolis pirmadienį ketina susitikti su savo 83 metų žmona Sofia, taip pat su sūnumi karaliumi Pilypu VI. Tai vyks karališkojoje Sarsuelos rezidencijoje netoli Madrido. Netrukus po to jis turi išskristi atgal į Abu Dabį.

Karalius Pilypas VI siekia pagerinti karališkosios šeimos įvaizdį ir, manoma, mėgina atsiriboti nuo savo tėvo, palikusio šalį 2020 metų rugpjūtį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.