A. Lukašenka apkaltino Lenkiją bandymu užgrobti Vakarų Ukrainą

Pirmadienį Sočyje susitikus Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui ir neteisėtam Baltarusijos vadovui Aliaksandrui Lukašenkai, pastarasis išreiškė rūpestį, kad jam kelia nerimą Vakarų veiksmai, kuriais siekiama „suskaldyti“ Ukrainą, kaip pranešė Baltarusijos valstybinė agentūra „BelTA“.

Vladimiras Putinas, Aliaksandras Lukašenka.<br>AP/Scanpix nuotr.
Vladimiras Putinas, Aliaksandras Lukašenka.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 23, 2022, 6:51 PM, atnaujinta May 23, 2022, 7:52 PM

Kalbėdamas apie saugumą, įskaitant klausimus, susijusius su konfliktu Ukrainoje, Aleksandras Lukašenka paminėjo Lenkijos prezidento vizitą Kijeve. „Nesuprantamas Lenkijos prezidento Andrzejaus Dudos elgesys vakar Kijeve. Beje, jis Lenkijoje praktiškai nieko nesprendžia. Jis rengia šias klastotes“, – teigė neteisėtas Baltarusijos vadovas.

​Jis taip pat apkaltino NATO ir Lenkiją, kad šie bando užgrobti vakarinę Ukrainos dalį vykstant karui ir galiausiai paliks ją tokią, kokia ji buvo iki 1939 m.

„Jų strategija taikoma ir Vakarų Baltarusijai. Todėl esame budrūs. Kaip jau sakiau, ukrainiečiai turės mūsų prašyti, kad užkirstume kelią šios vakarinės dalies ir kitų dalių atskyrimui nuo Ukrainos,“ – pridūrė A. Lukašenka.

Baltarusijos vadovas nepateikė jokių savo teiginių įrodymų.

Praėjusią savaitę A. Lukašenka pritarė šalies baudžiamojo kodekso pakeitimams, pagal kuriuos už pasikėsinimą įvykdyti teroro aktą būtų baudžiama mirties bausme, pranešė Rusijos naujienų agentūros „Interfax“ ir „RIA Novosti“.

Baltarusijos parlamentas pritarė mirties bausmės taikymo išplėtimui po to, kai aktyvistai bandė sabotuoti dalį geležinkelių tinklo, kad Rusijai būtų sunkiau dislokuoti pajėgas invazijai į Ukrainą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.