Švedijos premjerė: pokalbis su Turkija tęsiasi

Turkijai vetavus Švedijos ir Suomijos priėmimo į NATO proceso pradžią, pokalbiai tarp Šiaurės šalių ir Ankaros tęsiasi. „Gerai, kad galime tęsti šį dialogą, tačiau neabejotinai prireiks šiek tiek laiko“, – pirmadienį naujienų agentūrai TT sakė Švedijos premjerė Magdalena Andersson. Po „gero pokalbio“ su Turkijos prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu savaitgalį dvišaliai ir trišaliai pokalbiai esą netrukus bus pratęsti.

Magdalena Andersson.<br>TT News Agency/Scanpix nuotr.
Magdalena Andersson.<br>TT News Agency/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 23, 2022, 8:47 PM

Prieš tai Suomijos užsienio reikalų ministras Pekka Haavistas suomių radijo stočiai „Yle“ pareiškė: „Esu nusiteikęs optimistiškai, kad rasime problemos sprendimą, tačiau tai gali užtrukti“. Kaip galimą terminą jis įvardijo NATO viršūnių susitikimą Madride birželio pabaigoje.

Turkija, be kita ko, kaltina Švediją remiant „teroristines grupuotes“. Ji turi omenyje kurdų grupuotę YPG Sirijoje. Po Turkijos karinės operacijos prieš YPG 2019 metais, be kita ko, Švedija ir Suomija apribojo ginklų eksportą į Turkiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.