Kolumbijos saugumo pajėgos nukovė narkomafijos bosą

Kolumbijos saugumo pajėgos nukovė narkomafijos bosą Juaną Larinsoną Castro Estupiñáną. Buvęs vadinamojo „Įlankos klano“ (Clan del Golfo) vadeiva, žinomas Matambos vardu, laikytas vienu labiausiai ieškomų šalies nusikaltėlių.

Kolumbijos narkomafijos bosas Juanas Larinsonas Castro Estupiñánas (Matamba).<br>AFP/Scanpix nuotr.
Kolumbijos narkomafijos bosas Juanas Larinsonas Castro Estupiñánas (Matamba).<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-26 20:07

Apie jo mirtį tviteryje pranešė Kolumbijos prezidentas Ivánas Duque‘ė. Jis rašė: „Toliau kovosime prieš „Įlankos klaną“ ir garantuosime, kad nė vienas banditas neras olos, kurioje galėtų pasislėpti“.

Matambai kovo mėnesį pavyko pasprukti iš griežtojo režimo kalėjimo Bogotoje, kuriame sėdėjo nuo 2021 metų. Jis nepastebėtas paliko kalinimo įstaigą vilkėdamas kalėjimo pareigūno uniformą. Todėl prokuratūra mano, kad mafijozui padėjo kalėjimo prižiūrėtojai. Už informaciją apie Matambos buvimo vietą buvo pažadėtas 2 mlrd. pesų (476 000 eurų) atlygis.

„Įlankos klanas“ iš Kolumbijos tonomis gabena kokainą į Centrinę ir Šiaurės Ameriką. Be to, jis susijęs su nelegalia kalnakasyba ir reketu. Klanui tenka atsakomybė dėl daugybės nužudymų ir išvarymų. Metų pradžioje Kolumbijos institucijos perdavė JAV aukščiausią klano lyderį Dairo Antonio Úsugą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.