Kolumbijoje vyksta prezidento rinkimai

Kolumbijoje sekmadienį vyksta prezidento pirmasis rinkimų turas. Pirmą kartą per visą neramią šalies istoriją pergalę gali iškovoti kairiųjų kandidatas.

Kolumbijoje vyksta prezidento rinkimai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Kolumbijoje vyksta prezidento rinkimai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 29, 2022, 4:34 PM

Balsavimo apylinkės atsidarė 8.00 val. ryto (13.00 val. Grinvičo laiku) ir tęsis aštuonias valandas, prižiūrint tvarką maždaug 300 tūkst. visoje šalyje dislokuotų ginkluotų policininkų ir karių. Balso teisę turi apie 39 mln. žmonių.

Buvęs partizanų kovotojas ir buvęs Bogotos meras Gustavo Petro yra šių rinkimų favoritas.

Naujausių apklausų duomenimis, kairiųjų pažiūrų kandidatas G. Petro akivaizdžiai lenkia dešiniųjų kandidatą Federico Gutiérrezą ir su jokia partija nesusijusį Rodolfą Hernándezą.

Tikėtina, kad nė vienas iš kandidatų nesurinks virš 50 proc. balsų daugumos, kad pasiektų pergalę pirmame ture, o antrajame ture susitiks G. Petro ir verslininkas bei buvęs Bukaramangos meras R. Hernandezas.

Kovo mėnesį vykusiuose parlamento rinkimuose kairieji pasirodė sustiprėję kaip politinė jėga, nepaisant to, kad kairiosios politikos įvaizdžiui pakenkė dešimtmečius trukusio pilietinio karo metu partizanų grupuočių vykdytas smurtas.

Dabartinis konservatyvusis valstybės vadovas Ivánas Duque nebegali kandidatuoti, nes konstitucija neleidžia jo perrinkti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.