Žiniasklaida: ES svarsto galimybę pradėti karinio jūrų laivyno misiją

Europos Sąjunga svarsto galimybę surengti karinio jūrų laivyno misiją, kad būtų atblokuoti Juodosios jūros jūrų prekybos keliai ir atnaujintas žemės ūkio produktų eksportas iš Ukrainos.

ES svarsto galimybę surengti karinio jūrų laivyno misiją, kad būtų atblokuoti Juodosios jūros jūrų prekybos keliai ir atnaujintas žemės ūkio produktų eksportas iš Ukrainos.<br>Imago-images/Scanpix nuotr.
ES svarsto galimybę surengti karinio jūrų laivyno misiją, kad būtų atblokuoti Juodosios jūros jūrų prekybos keliai ir atnaujintas žemės ūkio produktų eksportas iš Ukrainos.<br>Imago-images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 29, 2022, 8:38 AM, atnaujinta May 29, 2022, 8:49 AM

Apie tai pranešė Ispanijos dienraštis „El Pais“.

„ES yra pasirengusi sutelkti visus įmanomus išteklius, kad palengvintų Ukrainos silosuose ir uostuose saugomų grūdų eksportą“, – teigė laikraštis.

Šis klausimas bus svarstomas pirmadienį Briuselyje vyksiančiame aukščiausiojo lygio susitikime. Visų pirma kalbama apie pastangas atnaujinti eksportą iš Odesos uosto.

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas ir Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas šeštadienį telefonu kalbėjosi su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, po kurio politikai sakė, kad V.Putinas nori ieškoti būdų, kaip išgabenti Ukrainos uostuose įstrigusius grūdus, tačiau manais pareikalavo panaikinti Vakarų šalių įvestas sankcijas.

Kaip pranešama, dėl Rusijos agresijos Ukrainoje buvo užblokuoti jūrų uostai, o tai kelia rimtų problemų pasaulinei maisto produktų rinkai.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad Rusija bando sužlugdyti Ukrainos grūdų eksportą net ir alternatyviais keliais ir šantažuoja Vakarų pasaulį siūlydama atlaisvinti uostus mainais į sankcijų atšaukimą.

Parengta pagal „El Pais“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.