Kinijos vadovas sveikina Honkonge būsimą „naują atmosferą“ ir lyderį

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas Pekine susitiko su naujuoju Honkongo vadovu Johnu Lee ir pareiškė jam, kad centrinė valdžia juo visiškai pasitiki, pirmadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.

John Lee.Xi Jinpingas pasveikino naująjį Honkongo vadovą ir „naują atmosferą“ mieste.<br>Sipa/Scanpix nuotr.
John Lee.Xi Jinpingas pasveikino naująjį Honkongo vadovą ir „naują atmosferą“ mieste.<br>Sipa/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 30, 2022, 2:35 PM

Šeštadienį J.Lee atvyko į Pekiną, kad gautų centrinės valdžios palaiminimą, kadangi jis ruošiasi po mėnesio pradėti eiti pareigas.

64 metų buvusį saugumo vadovą J.Lee, prižiūrėjusį Honkongo demokratinio judėjimo slopinimą, gegužės pradžioje nedidelis Pekinui lojalių asmenų komitetas išrinko naujuoju vadovu.

„Tikiu, kad naujoji vyriausybės administracija neabejotinai sukurs naują atmosferą ir pradės naują Honkongo raidos etapą“, – pasak naujienų agentūros „Xinhua“, sakė Xi.

J.Lee pradės eiti pareigas liepos 1 dieną, kai bus minimos 25-osios metinės, kai Honkongą britų valdžia perdavė kinams, ir politinio modelio „Viena šalis, dvi sistemos“ taikymo pusiaukelė.

Pasak „Xinhua“, Xi sakė, kad J.Lee turi „drąsos prisiimti atsakomybę“ ir „prisidėjo prie nacionalinio saugumo, Honkongo klestėjimo ir stabilumo užtikrinimo“.

„Centrinė vyriausybė jus visiškai palaiko ir visiškai jumis pasitiki“, – pridūrė Xi Jinpingas.

J.Lee buvo vienintelis kandidatas pakeisti kadenciją baigiančią vadovę Carrie Lam tuo metu, kai Honkongas pertvarkomas pagal autoritarinės Kinijos įvaizdį.

Pekinas įvedė nacionalinio saugumo įstatymą ir juo remdamasis užgniaužė opoziciją po to, kai miestą sudrebino plataus masto ir kartais agresyvūs protestai už demokratiją.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.