Gruzijos separatistinis regionas atsisako referendumo dėl prisijungimo prie Rusijos

Gruzijos separatistinio Pietų Osetijos regiono lyderis pirmadienį atsisakė savo pirmtako planų liepos 17-ąją surengti referendumą dėl prisijungimo prie Rusijos.

Anksčiau šį mėnesį A. Gaglojevo pirmtakas Anatolijus Bibilovas pasirašė įsaką dėl referendumo, turėjusio atspindėti Pietų Osetijos „istorinius siekius“ prisijungti prie Rusijos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Anksčiau šį mėnesį A. Gaglojevo pirmtakas Anatolijus Bibilovas pasirašė įsaką dėl referendumo, turėjusio atspindėti Pietų Osetijos „istorinius siekius“ prisijungti prie Rusijos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 31, 2022, 7:43 AM

Pirmadienį paskelbtame įsake Maskvos kontroliuojamo anklavo prezidentas Alanas Gaglojevas akcentuoja „vienašališko sprendimo“, susijusio su referendumu „dėl klausimų, paveikiančių teisėtas Rusijos Federacijos teises ir interesus, nepriimtinumą“.

Šiuo įsaku jis taip pat nurodė derėtis su Maskva dėl „tolesnės integracijos“.

Anksčiau šį mėnesį A. Gaglojevo pirmtakas Anatolijus Bibilovas pasirašė įsaką dėl referendumo, turėjusio atspindėti Pietų Osetijos „istorinius siekius“ prisijungti prie Rusijos.

2008 metais Rusija ir Gruzija kariavo trumpą, bet kruviną karą dėl Pietų Osetijos.

Po karo Rusija pripažino Pietų Osetiją ir Abchaziją – kitą separatistinį Gruzijos regioną – nepriklausomomis valstybėmis ir įkūrė šiose teritorijose nuolatines karines bazes.

„Grįžtame namo. Atėjo laikas kartą ir visiems laikams susivienyti“, – nurodęs surengti referendumą ir baigdamas savo kadenciją sakė A. Bibilovas.

Jis anksčiau šį mėnesį nebuvo perrinktas. Rusija tuomet išreiškė viltį, kad A. Gaglojevas išlaikys ryšių su Maskva „tęstinumą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.