Ukrainos VRM atstovas: kolaborantų skaičius teisėsaugos institucijose kažin ar siekia 1 proc.

Kolaborantų skaičius tarp Ukrainos teisėsaugos institucijų darbuotojų kažin ar siekia 1 proc. Šiuo metu šešiems policijos pareigūnams pareikšti įtarimai valstybės išdavimu ir kolaboravimu.

Kolaborantų skaičius tarp Ukrainos teisėsaugos institucijų darbuotojų kažin ar siekia 1 proc.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kolaborantų skaičius tarp Ukrainos teisėsaugos institucijų darbuotojų kažin ar siekia 1 proc.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 31, 2022, 3:15 PM

Tai antradienį interviu portalui „rbc.ua“ pareiškė Ukrainos vidaus reikalų ministro pirmasis pavaduotojas Jevhenas Jeninas.

„Nacionalinės policijos tyrėjai pradėjo 500 baudžiamųjų procesų dėl kolaboracinės veiklos faktų. Žinoma, mes fiksuojame atvejų, kai ir policijos darbuotojai perbėga pas priešą, nors tai labai nemalonu matyti, bet šitaip, galima sakyti, vyksta apsivalymas“, – teigė jis.

Anot ministro pavaduotojo, masinis teisėsaugininkų perėjimas buvo užfiksuotas Donecko srities teritorijoje.

„Ten išaiškinta apie 80 policijos darbuotojų, kurie, nepaisydami vadovybės reikalavimų laikinai pakeisti buvimo vietą, neįvykdė įsakymo. Vėliau jie pradėjo bendradarbiauti su neteisėtų ginkluotų formuočių atstovais šioje teritorijoje“, – papasakojo J. Jesinas.

Jis pabrėžė, kad, palyginti su 2014 metais, Ukrainos VRM sistemoje yra labai mažai žmonių, kurie pasirengę pereiti į priešo pusę.

„Tada į priešo pusę pereidavo ištisos įgulos. Per šiuos metus įvyko permainų. Žmonės nesudėjo ginklų, nepaliko savo postų ir darė kur kas daugiau negu turėjo daryti pagal savo pareigas. Jie lydėjo humanitarines vilkstines, traukė žmones iš ugnies per artilerijos apšaudymus. Šios struktūros sustiprėjo ir tapo valstybės stuburu“, – pareiškė ministro pavaduotojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.