Ukrainos žvalgyba praneša apie tragišką Rusijos karo laivų būklę: kiekviena užduotis kaip bilietas į vieną pusę

Rusijos Federacijos Kaspijos flotilės jūreiviai atsisako vykdyti kovines misijas dėl avarinės laivų būklės.

Rusijos karo laivas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Rusijos karo laivas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 31, 2022, 12:50 PM

Apie tai praneša Ukrainos žvalgybos tarnyba.

Tinkama laivų priežiūra neįmanoma dėl okupacinei šaliai taikomų tarptautinių sankcijų. Visų pirma, neįmanoma taisyti flotilės karo laivų navigacinės įrangos ir dyzelinės įrangos.

„Siekiant užtikrinti plūdrumą kai kuriuose laivuose, tarp jų ir sparnuotųjų raketų nešėjus, vietoj originalių blokų buvo sumontuoti agregatai iš Kinijoje pagamintos buitinės technikos, kuri buvo perkama kelis kartus išpūstomis kainomis. Dabar okupantai, kurie susipažinę su „importiniais pakeitimas“ kiekvieną išplaukimą į jūrą suvokia kaip bilietą į vieną pusę. Tai gali būti paskutinė kelionė ir netgi sukelti ekologinę katastrofą regione“, – teigia žvalgybos tarnyba.

Žvalgybos teigimu, Kaspijos flotilės vadovybė, bijodama patikrinimų ir kaltinimų atsarginėms dalims įsigyti skirtų lėšų grobstymu, davė nurodymą visais įmanomais būdais slėpti laivo sudėties neveiksnumo faktus. Asmenims, atsakingiems už šios informacijos nutekinimą, gresia kaltinimai išdavyste ir 15 metų nelaisvės.

„Rusijos Federacijos pietinės karinės apygardos Kaspijos flotilės 106-osios antvandeninių laivų brigados jūreiviai, dalyvaujantys kare prieš Ukrainą kaip karinio jūrų laivyno grupės dalis, dėl nepaprastosios padėties atsisako vykdyti kovines misijas. Laivų įsibrovėliai nusprendė slapta parašyti kolektyvinius laiškus V.Putinui ir S.Šoigu, kuriuose atskleidžia visas finansines komandų machinacijas“, – sakoma pranešime.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.