A. Blinkenas: Ukraina pažadėjo nesmogti taikiniams Rusijos teritorijoje

Ukraina pažadėjo Jungtinėms Valstijoms nenaudoti naujų ilgo nuotolio ginklų taikiniams Rusijos teritorijoje atakuoti, trečiadienį sakė JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas.

A. Blinkenas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
A. Blinkenas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-06-01 19:19

„Ukrainiečiai patikino mus, kad šių sistemų nenaudos prieš taikinius Rusijos teritorijoje“, – A. Blinkenas sakė per bendrą spaudos konferenciją su NATO vadovu Jensu Stoltenbergu.

„Ukrainą ir Jungtines Valstijas sieja tvirtas pasitikėjimo ryšys, taip pat su mūsų sąjungininkais ir partneriais“, – pridūrė jis.

Jungtinės Valstijos antradienį pranešė perduosiančios Ukrainai pažangių raketų sistemų, įskaitant salvinės raketų ugnies sistemas HIMARS, galinčias vienu metu paleisti kelias tiksliai nutaikomas raketas.

JAV prezidentas Joe Bidenas sakė, kad Vašingtonas nerems atakų Rusijos teritorijoje. Rusija savo ruožtu pareiškė, kad tokie smūgiai kelia platesnio konflikto tarp Vašingtono ir Maskvos grėsmę.

A. Blinkenas atmetė pareiškimus, kad JAV rizikuoja eskaluoti įtampą su Rusija, kuri vasarį įsiveržė į Ukrainą nepaisydama pakartotinių Vakarų perspėjimų.

„Tai Rusija puola Ukrainą, o ne atvirkščiai“, – pažymėjo JAV diplomatijos vadovas.

„Paprastai tariant, geriausias būdas išvengti eskalavimo – kad Rusija sustabdytų agresiją ir savo pradėtą karą. Ji visiškai pajėgi tai padaryti“, – pridūrė A. Blinkenas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.