Baltarusijoje rastas negyvas profesinių sąjungų aktyvistas

Gegužės 30 dieną savo namuose buvo rastas negyvas – pasikoręs, o gal pakartas – Baltarusijos įmonės „Naftan“ gamybos operatorius Vladimiras Krysionokas. Savaite anksčiau jį buvo sulaikę teisėsaugos pareigūnai, trečiadienį pranešė transliuotojas „Belsat“, remdamasis žmogaus teisių centro „Viasna“ informacija.

Vladimiras Krysionokas.<br>„Twitter“ nuotr.
Vladimiras Krysionokas.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 2, 2022, 1:40 PM, atnaujinta Jun 2, 2022, 1:41 PM

2020 metų rudenį Vladimiras Krysionokas prisijungė prie visuotinio streiko. 2021 metais jis buvo kandidatas į Baltarusijos nepriklausomos „Naftan“ darbuotojų profesinės sąjungos pirmininko postą.

Gegužės 24 dieną V. Krysionoką sulaikė teisėsaugos institucijų atstovai ir po trijų dienų paleido jį su pasižadėjimu neišvykti iš šalies. Pasak V. Krysionoko pažįstamų, sulaikymo priežastis galėjo būti įvairių saugumo tarnybų suaktyvėjimas po neseniai žiniasklaidoje paskelbto vaizdo įrašo, kuriame atsispindi siaubinga gamyklos, kurioje dirbo V. Krysionokas, techninė būklė. Yra žinoma, kad teisėsaugos institucijos jam grasino 12 metų laisvės atėmimo bausme.

„Belsat“ pažymi, kad Baltarusijoje ir toliau persekiojamos nepriklausomos profesinės sąjungos. Balandžio mėnesį nepriklausoma profesinė sąjunga REP buvo paskelbta ekstremistine organizacija, taip pat Minske buvo atlikta krata nepriklausomos metalo apdirbėjų profesinės sąjungos biure, o jos nariams iškeltos baudžiamosios bylos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.