Vakarų Krante per susirėmimą su Izraelio kariais žuvo palestinietis

Izraelio kariai ketvirtadienį per susirėmimą pabėgėlių stovykloje okupuotame Vakarų Krante nukovė palestinietį, pranešė palestiniečių Sveikatos apsaugos ministerija.

Konfliktas Vakarų Krante.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Konfliktas Vakarų Krante.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 2, 2022, 9:35 AM, atnaujinta Jun 2, 2022, 10:53 AM

Susirėmimas įvyko ad Duheišos stovykloje šalia Betliejaus, sakoma ministerijos pareiškime. Jame nurodoma, kad žuvusysis yra 29 metų Aymanas Muhaisenas.

Izraelio kariuomenės komentaro naujienų agentūra AFP kol kas negavo.

Tai jau trečias per 24 valandas žuvęs palestinietis. Anksti trečiadienį Izraelio pajėgos Vakarų Kranto pietuose nušovė palestinietę, turėjusią peilį ir prisiartinusią prie vieno kario, o vėliau tą pačią dieną per Izraelio reidą Vakarų Kranto šiaurėje žuvo vyras.

Šis vyras žuvo Izraelio kariams atvykus į Jabado kaimą netoli Džanino nugriauti namo, kur gyveno asmuo, įtariamas kovą per išpuolį Tel Avivo priemiestyje Bnei Brake nužudęs penkis žmones. Izraelis reguliariai nugriauna asmenų, kaltinamų išpuoliais prieš izraeliečius, namus.

Sveikatos ministerija pranešė, kad minimas palestinietis kritinės būklės buvo atvežtas į ligoninę Džanine ir ten mirė. Nurodoma, kad „kovinės kulkos jam pataikė į krūtinę ir šlaunį“.

Palestiniečių naujienų agentūra „Wafa“ pranešė, kad per reidą dar šeši palestiniečiai buvo sužeisti.

Anksti trečiadienį Izraelio kariai netoli Hebrono nušovė 31 metų Ghofran Warasnah, turėjusią peilį ir prisiartinusią prie karių, pranešė Izraelio pajėgos.

Per kovo pabaigoje prasidėjusius palestiniečių ir Izraelio arabų išpuolius žuvo devyniolika žmonių, daugiausia civilių, įskaitant 18 žmonių Izraelyje ir vieną Vakarų Kranto gyventoją žydą.

Izraelio saugumo pajėgos į tai atsakė reidais Izraelyje ir Vakarų Krante, ypač šiauriniame Džanino rajone, kuriame aktyviai veikia palestiniečių ginkluotos grupės.

Izraelyje buvo nukauti trys užpuolikai arabai, taip pat žuvo vienas policijos komandosas.

Vakarų Krante žuvo 38 palestiniečiai, tarp jų įtariami užpuolikai. Tarp žuvusiųjų taip pat yra arabų naujienų televizijos „al Jazeera“ žurnalistė Shireen Abu Akleh, JAV pilietybę turėjusi palestinietė. Ji gegužės 11 dieną buvo nušauta į galvą, kai rengė reportažą apie Izraelio pajėgų reidą netoli Džanino pabėgėlių stovyklos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.