Šiaurės Korėjos lyderis pasveikino karalienę Elizabeth II su valdymo jubiliejumi

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas nusiuntė sveikinimą britų karalienei Elizabeth II, Londone prasidėjus jos valdymo 70 metų jubiliejaus iškilmėms, pranešė Pchenjano Užsienio reikalų ministerija.

Šiaurės Korėjos diktatorius Kim Jong Unas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Šiaurės Korėjos diktatorius Kim Jong Unas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-06-03 10:53

Londonas ir Pchenjanas diplomatinius santykius užmezgė 2000 metais ir turi šalių sostinėse ambasadas, nors Šiaurės Korėjos santykiai su Vakarais įtempti dėl šios šalies branduolinių ir kitokių ginklų programų.

„Siunčiu jums ir jūsų žmonėms savo pasveikinimą jūsų šalies nacionalinės šventės, oficialios jūsų Didenybės gimtadienio sukakties, proga“, – sakoma Kim Jong Uno sveikinime karalienei. Užsienio reikalų ministerija nurodė, kad sveikinimas buvo išsiųstas ketvirtadienį.

Didžiosios Britanijos ambasada Pchenjane šiuo metu yra uždaryta dėl griežtų įvažiavimo ir išvažiavimo suvaržymų, įvestų Šiaurės Korėjai reaguojant į COVID-19 pandemiją.

Pernai Pchenjano oficialioji Korėjos centrinė naujienų agentūra (KCNA) pranešė, kad Elizabeth II atsiuntė Kim Jong Unui sveikinimą rugsėjo 9-ąją minimų šalies įkūrimo metinių proga.

„Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos žmonėms švenčiant savo Nacionalinę dieną, siunčiu savo gerus linkėjimus ateičiai“, – tuomet rašiusi karalienė.

Šiaurės Korėja šiemet įvykdė 17 ginklų bandymų, įskaitant tarpžemyninės balistinės raketos paleidimą visu nuotoliu – pirmą po beveik penkerių metų pertraukos.

Vašingtonas ir Seulas įspėja, kad Kim Jong Unas ketina netrukus įvykdyti dar vieną branduolinį bandymą.

Ketvirtadienį, prasidėjus keturias dienas truksiančioms istorinio britų monarchės valdymo platininio jubiliejaus iškilmėms, Elizabeth II Londone sveikino dešimtys tūkstančių žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.