Ukraina apie E. Macrono siūlymą nepažeminti Rusijos: toks raginimas gali pažeminti tik pačią Prancūziją

Ukraina šeštadienį atmetė Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono raginimą „nežeminti“ Rusijos vardan diplomatijos ir pareiškė, kad nėra prasmės derėtis, kol Maskvos pajėgos nebus nustumtos kuo toliau.

Prezidentas Emmanuelis Macronas surengė vaizdo susitikimą su Rusijos Prezidentu Vladimiru Putinu Paryžiuje, birželio 26 d. 2020 m.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Prezidentas Emmanuelis Macronas surengė vaizdo susitikimą su Rusijos Prezidentu Vladimiru Putinu Paryžiuje, birželio 26 d. 2020 m.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Dmytro Kuleba.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Dmytro Kuleba.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 4, 2022, 6:49 PM

E. Macronas, kuris nuo Rusijos invazijos vasario 24 d. palaiko dialogą su Kremliaus vadovu Vladimiru Putinu, penktadienį pasisiūlė tarpininkauti kare ir perspėjo nežeminti Maskvos, kad būtų išsaugotos durys diplomatiniam sprendimui, kai kariniai veiksmai Ukrainoje bus nutraukti.

Į Prancūzijos prezidento pareiškimą sureagavo Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba pranešimu „Twitter“.

„Raginimai vengti Rusijos pažeminimo gali tik pažeminti Prancūziją ir visas kitas šalis, kurios to reikalaus, – žinutėje nurodė ministras. – Rusija žemina pati save. Mums visiems geriau susitelkti į tai, kaip pastatyti Rusiją į vietą. Tai atneš taiką ir išgelbės gyvybes.“

Prancūzijos vadovo poziciją ne kartą kritikavo kai kurie Rytų ir Baltijos šalių partneriai Europoje.

Ukrainos prezidento patarėjas Michailas Podoliakas, nacionalinės televizijos laidoje paklaustas apie tarpininkavimo pasiūlymą, sakė: „Kol negausime visų ginklų, kol nesustiprinsime savo pozicijų, kol neatstumsime jų (Rusijos pajėgų) kuo toliau nuo Ukrainos sienų, tol nėra prasmės vesti derybų.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.