Bangladeše kilus gaisrui konteinerių saugykloje žuvo mažiausiai 34 žmonės

Bangladeše kilus gaisrui jūrinių konteinerių saugykloje žuvo mažiausiai 34 žmonės. Gaisras sukėlė didžiulį cheminį sprogimą ir sekmadienį vis dar liepsnojo, pranešė pareigūnai.

Bangladeše kilus gaisrui konteinerių saugykloje žuvo mažiausiai 34 žmonės.<br>AP/Scanpix nuotr.
Bangladeše kilus gaisrui konteinerių saugykloje žuvo mažiausiai 34 žmonės.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 5, 2022, 10:47 AM

Manoma, kad aukų skaičius dar padidės, nes daugiau kaip 300 žmonių buvo sužeisti, kai kurie iš jų – sunkiai, o liudininkai teigė matę dar nesurinktų kūnų objekte netoli pagrindinio pietinio Čitagongo uosto.

Keli šimtai gelbėtojų kovojo su gaisru, kilusiu šeštadienį vakare Sitakundoje, maždaug už 40 km nuo Čitagongo, kai sprogo keli konteineriai su cheminėmis medžiagomis, žurnalistams sakė ugniagesiai.a

„Gaisro aukų skaičius išaugo iki 34, – AFP sakė regiono vyriausiasis gydytojas Eliasas Chowdhury, ugniagesiams toliau kovojant su liepsnomis. – Daugiau kaip 300 žmonių sužeista“.

Tarp sužeistųjų yra mažiausiai 40 ugniagesių ir 10 policijos pareigūnų, agentūrai AFP sakė Čitagongo regiono policijos viršininkas Anwaras Hossainas. Tarp žuvusiųjų – mažiausiai penki ugniagesiai.

Konteinerių saugykloje buvo laikomas vandenilio peroksidas, žurnalistams sakė priešgaisrinės tarnybos vadas brigados generolas Mainas Uddinas. „Mes vis dar negalime suvaldyti gaisro dėl šios cheminės medžiagos buvimo“, – sakė jis.

Čitagongo vyriausiasis gydytojas E. Chowdhury teigė, kad sužeistieji buvo skubiai išvežti į įvairias regiono ligonines, o gydytojai atšaukiami iš atostogų, kad padėtų teikti jiems pagalbą. Socialinę žiniasklaidą užplūdo prašymai aukoti kraujo sužeistiesiems.

Sekmadienio rytą gelbėtojų komandos vis dar gesino gaisrą, o karinės klinikos padėjo gydyti sužeistuosius.

Čitagongo apygardos vyriausiasis administratorius Mominuras Rahmanas sakė, kad vyriausybė prie saugyklos dislokavo apie 200 karių, kad užkirstų kelią chemikalams patekti į jūrą.

Jis sakė, kad buvo nurodyta atlikti tyrimą, ir pridūrė, kad saugykloje taip pat yra milijonų dolerių vertės drabužių, kurie turi būti eksportuoti Vakarų mažmenininkams, kuriems Bangladešas yra pagrindinis tiekėjas.

Gaisrai Bangladeše įvyksta dažnai dėl to, kad ne itin paisoma saugumo taisyklių. 2021 metų liepą 54 žmonės žuvo, kai gaisras apėmė didžiulę maisto perdirbimo gamyklą netoli sostinės Dakos.

2020 metų vasarį žuvo 70 žmonių gaisrui apėmus kelis Dakos daugiabučius gyvenamuosius namus.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.