J. Bidenas pradėdamas viršūnių susitikimą: demokratija yra būtinas veiksnys abiejuose Amerikos žemynuose

Pradėdamas viršūnių susitikimą Los Andžele, į kurį atvyko dauguma pusrutulio lyderių, JAV prezidentas Joe Bidenas paragino lyderius įrodyti savo žmonėms demokratijos pranašumus.

Pradėdamas aukščiausio lygio susitikimą Joe Bidenas sakė, kad demokratija yra „būtinas veiksnys“ abiejuose Amerikos žemynuose.<br>AP/Scanpix nuotr.
Pradėdamas aukščiausio lygio susitikimą Joe Bidenas sakė, kad demokratija yra „būtinas veiksnys“ abiejuose Amerikos žemynuose.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 9, 2022, 10:25 AM

„Kai demokratija puolama visame pasaulyje, vėl susivienykime ir atnaujinkime savo įsitikinimą, kad demokratija yra ne tik skiriamasis bruožas (...) bet ir būtinas veiksnys Amerikų ateičiai“, – sakė J. Bidenas. „Per šį viršūnių susitikimą turime galimybę imtis drąsių idėjų, ambicingų veiksmų ir pademonstruoti savo žmonėms neįtikėtiną demokratijos galią“, – kalbėjo J. Bidenas.

Prieš dviejų dienų susitikimus, per kuriuos didžiausias dėmesys bus skiriamas migracijai, klimato kaitai ir maisto stokai, J. Bidenas pasveikino regiono lyderius pramogų sostinės centre esančiame teatre. Jis pripažino, kad regione egzistuoja skirtumai. JAV atsisakius pakviesti nedemokratiškus Kubos, Nikaragvos ir Venesuelos lyderius, Meksikos prezidentas kvietimą atmetė.

„Mūsų regionas didelis ir įvairus. Ne visada dėl visko sutariame“, – sakė J. Bidenas. Tačiau šalys, būdamos demokratinės, gali įveikti nesutarimus „išlaikant abipusę pagarbą ir dialogą“, sakė jis.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.